Bursa’nın dünyayla yeniden kucaklaştığı ve bir haftadır süren buluşmada, dün son gündü ve kendisine yakışan güzellikteki finalle yeni sona varıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce;
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’nın deneyimiyle düzenlenen 61.Uluslararası Bursa Festivali’nde, dünyanın renklerine bezendi, Bursa…
Dün, akşam…
Farklı dil, din ve ırktan insanlığı Bursa’nın 17 ilçesinde buluşturan 35.Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın finali yapıldı.
Reşat Oyal Kültürparkı Hava Tiyatrosu’ndaki finalde; Meksika, Özbekistan ve Macaristan, ilk 3 dereceyi elde ettiler.
Yanısıra…
TÜRKSOY Özel Ödülü’ne Macaristan layık görülürken, karekod uygulamasıyla Kuzey Osetya’ya Seyirci Özel Ödülü verildi.
Dünya;

Küresel, bölgesel barışa ihtiyacı konuşuyor ve Avrupa’nın yanında süren savaşla tartışmalar sıcaklığını koruyor.

Yarışma finalinde…

Sözleriyle;
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın süregelen örneklik olgusuna, bir kez daha not düşüyordu.

Aktaş, Bursa’nın; barış ve kardeşliğin, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğine uzun yıllardır ev sahipliği yaptığını vurguluyordu.

Bursa’nın 17 ilçesinde halkla buluşan yabancı topluluklar, kültürel ve sanatsal kavramlarla da ortak fotoğraf karelerindeydi.

…Ve!
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı’yla çok uzun yıllara dayalı işbirliğiyle Bursa’yı öne çıkaran bu gelenek, daha da güçleniyor.

Yine…

Aktaş’ın işaret ettiği gibi;

Bu yıl da, 17 ülkeden 650 dansçıyı, ulaşımdan konaklamaya kadar her detayıyla misafir ve organize etmek, kolay da değildir.

Daha da iyisini yapabilmeyi hedef gösteren Aktaş, Bursa’nın olgusuna daha güç katacak bir vizyon ve hedefi de ortaya koyuyor.
Sanatçı ve topluluk konserleriyle sürecek Uluslararası Bursa Festivali’nde, bu yıl, güçlenen bir işbirliğini görmekten de mutlu olduk.

Bursa’nın kültür ve sanat gündemi için ilgili olan AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da, final gecesini izledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın güçlü desteğinin, kamuoyu önünde bu kuruma ait logoyla iliştirilmesi, Bursa için hayli anlamlı oldu.

Aktif çalışmalarıyla dikkati çeken Kültür ve Turizm Bursa İl Müdürü Kamil Özer, yarışma finalindeydi ve ödül takdim edenler arasındaydı.

Bursa’nın geçen yıl Türk Dünyası’na ‘Kültür Başkenti’ olmasıyla artık ismini sıklıkla duyduğumuz ‘TÜRKSOY’ topluluğu da, yine bizimleydi.

Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, sahil ve taşra festivallerine benzemez, amaç ve olgusuyla dünyada saygın yere sahiptir.

Bu yıl;

Dereceye girenlere de, 5 bin Euro, 3 bin Euro ve 2 Bin Euro ile özel odül alanlara da, 1000’er Euro verild.

Büyük ödüllerin duyurulması ve takdim edilmesinde, izleyeciler arasındaki küçük kız çocukları da sahnede yer aldılar.

Elbette ki…
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı olarak;

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden çok güçlü destek alınırken, kentsel işbirliği için sponsorlukta kentin ve ülkenin duyarlı firmaları da güç kattılar.

Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Etkeser ve üyeleri ile Genel Sekreter Fehim Ferik’in, aylar öncesiyle yürütmeye başladıkları çalışmalar ve eforla organizasyonda yeni bir buluşmaya varıldı.

Açık Hava Tiyatrosu’nun her unsuruyla yenilenmiş hali, Bursa için gösterilen özen ve dikkati teyit ediyordu.

61. Uluslararası Bursa Festivali’nin merakla beklanan konser programları da, yarın başlıyor.

Ünlü piyanist, söz yazarı ve solist Karsu, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’yla yarın akşam sahne alacak.

Gazeteci olarak;

30 yılı aşkın zamandan beri festivali izliyoruz, bu yıl daha da güçlü, güzel ve renkli organizasyona tanıklık ediyoruz.