Milletvekilliği ve ve cumhurbaşkanlığı seçimleri önce yapılacak, ama Bursa’da yerel seçim gündemi çoktan oluştu ve öne çıkıyor. Dün konuk ettiğimiz milletvekiline, bu gündemi de sorduk.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç, Sosyal TV’ye ziyaretinde, konuğumuz oldu.

Ülke, yerel gündemi konuştuk.
Bursa’da, en çok…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne başkan adaylarının kimler olacağı merak ediliyor, Kılıç’ın önüne önce bir fotoğraf koyduk.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Bozbey’in yeniden adaylığını ilan etmişti, ama kendi cumhurbaşkanlığı için sahada isminden faydalanmak istediğini düşünüyoruz.

Millet İttifakı’nda;

İYİ Parti, yereldeki açıklamayla Bozbey’in adaylığını ittifakın adayı olarak etmiyor, genel başkanlar ise sessiz kalıyor.

Aslında…

Bursa’da ana muhalefetliğe oynayan İYİ Parti’nin belirleyici olmak istediği, açıkça ortaya konuyor.

..Ve!
Adaylığa adı geçen…
TBMM’de grup başkanvekilliğini de yürüten Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun, büyük ilçelerdeki saha saha çalışmalarında, partililerce ‘Büyükşehir Adayımız’ olarak da, söz edildiğini duyuyoruz.

Böyle;

Tespit ve yorumlarla…
AK Parti ve belediyeciliğinin yereldeki durum ve geleceğini de, milletvekili Kılıç’a sormak istiyorduk.
Kılıç, “AK Parti Belediyeciliği, yönetimimizdeki Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak, başarıyla yürütülüyor.” diyor.
En büyük merakla…

‘Büyükşehir’ rekabeti için;

Karşı cephede…

İster ‘Millet İttifakı’, ister ‘6’lı Masa’ olsun, ister ‘hangi isim veya isimler’ aday olursa olsun, AK Parti adına emin konuşuluyor.

Özgüvenle…

Muhalefete mesaj veren Kılıç, “Siyasi rekabette, her hâlükârda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni, yine, biz kazanacağız.” öngörüsünde bulunuyor.
Kılıç, daha geniş bir perspektlifle de, “Bursa’da, hem Bursa Büyükşehir Belediyesi hem de ile belediyelerimiz, AK Parti’nin zaferiyle en iyi hizmetleri almaya devam edecektir.” şeklinde yorum yapıyor.
Bir hatırlatmanın altını çizen Kılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız, belediyecilikten geliyor. O’nun açtığı yol ve verdiği güçle çalışan belediyelerimiz, böyle motive ve milletimizin verdiği yetkiyle Bursa’da da çalışıyor.” diyor.
Bu arada…
Pahalılığı da konuştuk.

Açıkçası…
Piyasalarda, talebin olduğu, pandemi öncesine kıyasla ticaretin hareketlendiği ve gelirinin arttığı da verilere yansıyor.
Bu çelişkeye karşılık…

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, piyasada suni zamların da  gözlemlendiğini, tespit edildiğine dikkati çekiyor.
Aktardığı bilgilere göre…

Ticaret Bakanlığı’nca;
Çok yönlü, müdahil ve önlemsel uygulamaların yanı sıra, farklı yeni çalışmalar da ele alınıyor.

Özellikle…

Alımı gerçekleşmiş, depolara ve raflara çekilmiş mallara, ‘yeni alınmış gibi’ zamlar yapılmasının da önüne geçilmek istendiğini öğreniyoruz.
Kılıç, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’la geçtiğimiz günlerde konuştuğunu ifade ederken, 31 Mayıs’ta Bursa’ya geleceğini açıkladı.

Bakan Muş’un, piyasalardaki durum hakkında, hükümet ve bakanlığın nezdindeki çalışmaları öne çıkaracağı, farklı sektörlerin temsilcileriyle durum değerlendirmesi yapılacağı, önemle vurgulanıyordu.
Kılıç, pahalılık koşullarından etkilenen kesimlere yönelik, iyileştirici çalışmaların hükümet gündeminde ele alındığına da anlatıyordu.