Belediyelerin yeni personel alımları, devlet çatısı altında çalışmak için umut oluyor ve Bursa Büyükşehir Belediyesi de, duyurduğu yeni personel alımıyla bir kez daha kapıyı araladı.

Bursa İtfaiyesi’ne;

‘Devlet Memuru’ statüsünde çalıştırılmak üzere, sınavla yeni 85 itfaiye eri alınacak ve kadro güçlendirilecek.

Süreç için…

İlana çıkıldı.
Sınav ve başvuru işlemleri için bilgiler, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal internet sitesinden erişime açıldı.
Adaylar;

Kurumsal internet adresinde, 12-16 Eylül 2022’de özel formu, elektronik ortamda dolduracaklar ve istenen belgelerle beraber, 19-23 Eylül 2022’de arasında başvuru yapacaklar.
Maaşlar, zamları tartışılsa da…
Resmi kurumlar arasında;

Memur alımları, iş edinmek isteyen gençlerin öncelikli tercihi ve arayışı oluyor, çünkü ömür boyu iş güvencesi anlamına geliyor.
Elbette ki…
Devletin, memur atamalarına esas olmak üzere düzenlediği merkezi sınavlar ve alınacak puanlar önem taşıyor.
Böyle derken...
Lise mezuniyeti;

Devlet memuru olma umudu ve yolunda, yaygın asgari mezuniyet şartı olsa da, alım yapılacak personelin hizmet alanına göre, ihtisas alanlarından mezuniyetler de, özel koşul olabiliyor.
Nitekim…
Bursa İtfaiyesi’ne yeni 85 yeni devlet memuru alımı için de, bu hizmet ve görev alanına özel ihtisas eğitimi alma şartı getirildi.
Türkiye’de;

Üniversiteler ve mesleki liselerde, artık itfaiyecilik mesleki eğitimi ve öğretiminin de yer alması ve mezunlar verilmesi de değerlendiriliyor.
Bursa İtfaiyesi’ne yeni takviye;

‘İtfaiyecilik’ mesleğini taşıyan üniversitelerden önlisans mezunu olarak 70  ve ortaöğretim mezunu olarak, 15  yeni iftaiye eri istihdamıyla olacak.
Net ifadeyle;
Bursa İtfaiyesi’ne, ‘İtfaiye’ mezunu aranıyor!
Açıklık getirelim.
Üniversite çıkışlı olarak;
‘İtfaiyecilik ve Sivil Savunma’, ‘İtfaiyecilik  ve Yangın Güvenliği’ ve ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ önlisans programlarından birinden mezuniyet isteniyor.
Ortaöğretim çıkışı olarak;
Ortaöğretim kurumlarının ‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı ve Dalları’ndan birinden mezun olmak gerekiyor.
Şartlar arasında;

‘C’ sınıfı ehliyete sahip olmakla beraber, ‘sağlık açısından, kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak’ da, dikkati çekiyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni bir açıklamasında, ‘İtfaiye’ kadrosunu her geçen gün güçlendirdiklerini söylemişti.

Yeni adımla;
Özellikle…

Kırsal mahallelere etkili müdahele için traktör arkası özelliğe sahip 25 söndürme amaçlı su tankeri ve 2’si merdivenli 7 itfaiye aracı, hizmete girmişti.
Bursa İtfaiyesi olarak, 28 istasyonda toplam 562 personel ve 122 araçla hizmet sağlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Muhammed Emin Tarım’ın yönetimindeki Bursa İtfaiyesi, başka kentlerdeki büyük yangınlar, deprem ve sel felaketlerindeki başarılı çalışmalarıyla biliniyor.
Bursa İtfaiyesi’nin genç neferlerinden Erkan Ataman’ın, Memur-Sen’e bağlı BEM-BİR-SEN’in Bursa’daki şubesine başkanlık yürüttüğünü belirtelim.

Bu arada…
Oluşacak bir meraka, açıklık getirelim.
Bursa’da;

Üniversite olarak;

İtfaiyecilikle ilgili mesleki eğitimin verildiği yüksekokul; yani önlisans programı bulunmuyor.

Ortaöğretim olarak;

ophahe Endüstri ve Teknik Anadolu Lisesi’nde itfaiyecilik var, ama sadece tek alanda, ‘İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği’ mesleki eğitimi yapılıyor.
Ülke geneliyle…
Farklı kentlerde;
Üniversiteler arasında toplam 52 önlisans ve mesleki eğitim liseleri arasında 13 ortaöğretim programı yürütülüyor.