31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçiminden sonra Bursa-Ankara arasında her alanda konfor artmaya başladı. Tabiri helalse altın dönemini yaşıyor diyebiliriz. Hepinizin bildiği gibi seçim sonuçlarına göre Nilüfer çiçeği Mart ayında çiçek açamadı. Ki en güçlü siyasi hava tahmincisi vatandaşlarımıza göre uzun bir dönemde çiçek açacağa benzemiyor. Arabayla seyahat eden herkesin keyifle uğradığı bir durak İnegöl. İnegöl, 180.000 nüfuslardayken şehrin yönetimini devralan Aktaş, 260.000 nüfuslara kadar ardında başarılarla dolu bir siyasi geçmiş bıraktı. 13.5 yıl görev sürecinde şehre sağladığı iktisadi gücün getirisi ile 100.000 artan nüfusu yönetmek kolay değildi. Ki yönetti de. Bursalılar da bunu gördü ki altyapısından üst yapısına kadar çoğu çalışmasını Büyükşehir’in yaptığı yeni parsel (heykel) bölgesi Nilüfer’in adayı kaybetti. Bu arada Nilüfer çiçeğini Allah yaratmış severiz kendisini. Çiçekle bir sorunumuz yok. Sadece gülümsemeyi çiçekte değil de hizmette aramamız gerektiği için hizmete tebessüm edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Neyse sözün özü Bursa altın çağında!

(17) ilçe ve 3.000.000 nüfusa sahip Bursa’nın her bir ilçesine kol kanat germek evvela samimiyet ister. Bu samimiyetin kokuları şehri çevrelemeye başladı. Yıldırım’da Yılmaz, gençleri uyutmuyor 7/24 kütüphane sistemi ile. Kestel’de Tanır, bedava elektrik üretiyor. Gürsu’da Işık, gençlere kariyer yüklüyor. Harmancık’ta Ataş, kent mobilyaları işine girmekle kalmıyor doğa turizmine göz kırpıyor. İznik’te Usta, tarihi canlandırma gayreti ile çalışıyor. İnegöl’de Taban ise teknoloji’de Türkiye lideri, vatandaş ilişkilerinde en hızlı ulaşılan kurum, en temiz kent unvanı için temizlikte sürekli devrim peşinde durmadan gayretle çalışıyor. Kısacası Bursa çok çalışıyor. Bu çalışmaların hepsinde de Bursa’nın ağabeyi Aktaş’ın eli var. Özellikle ilçelerin yüzyıllık sorunu olan altyapı ile ilgili, altyapı dönüşümünde Bursa’yı devasa bir şantiyeye çevirdi.

Dostlar, Ankara’ya değinmedik. Odak noktalarımızdan biri de Ankara. Bursa-Ankara arası konforlu hale geldi dedikte. Peki bu nasıl oldu. Ya da nasıl olmaya devam ediyor. Elbette yatırımların önünü açma gayreti içinde olan ve etkin koordinasyon sağlanması için çalışan yöneticilerle. Bu noktada dört ismi es geçmeyelim. Peki kim bu isimler? Ayhan Salman, Efkan Ala, Mustafa Esgin, Vildan Yılmaz Gürel. Bursa’nın Ankara kanadı çok güçlü. Ayhan Bey’in ciddi bir seçim tecrübesi var, Efkan Bey’in başarılı İçişleri Bakanlığı süreci, Mustafa Bey’in (17) ilçeye yansıyan etkin samimiyeti, Vildan Hanımın aynı Fatma Şahin Hanımefendi gibi hanımağa lakabı ile proje ve yatırım çalışmaları, bu isimleri Bursa’nın altın çağına mihmandar kılıyor. Peki Bursa halkı gidişattan memnun mu? Bağımsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını irdeledim. Hem Türkiye geneli hem de Bursa özelinde dikkat çekici ve ilginç veriler var.

Örneğin tüm parti belediye başkanları ile ilgili yapılan proje çalışmaları odaklı araştırma sonuçlarına göre Bursa Büyükşehir Belediyesi lider konumda. Bir ankette Ankara bir adım öne geçsede genel tabloda yine sonuç aynı. İlçe belediyeleri sonuçlarında da Karatay, İnegöl ve Üsküdar ön plana çıkıyor. Lakin tüm anket sonuçlarına baktığınızda İnegöl diğerlerinden bir adım önde. Bursa özelinde milletvekili profili ile ilgili yapılan çalışmada ise üç isim ön plana çıkıyor. Mustafa Esgin, Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel. Nihayetinde önceliğimiz devletimizin çıkarları olmalı. Güçlü bir medeniyete ve tarihsel geçmişe sahip ülkemiz küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Tüm siyasi görüşler ülkemizin çıkarları doğrultusunda birleştiğinde inanıyorum ki Gazi Atatürk’ün çizdiği o müreffeh medeniyetler seviyesine ulaşabileceğiz. Kutlu medeniyetin varisleri olarak geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe daha güçlü ilerleyeceğiz. Esen kalın.