Ah ulan senin her şeyin yalan,
Nerenden tutsam,
koca bir boşluk/avucuma dolan
(Şair Gülşen Destanoğlu)
Muhalefetin tek ayaküstünde 40 yalanına cevap mı yetiştireceğiz, yoksa işimizi mi yapacağız. Gayri milli eylemlerin odağı haline gelen muhalefet, ABD patentli reklam mantığı ile insanların beyinlerine her gün yeni bir yalan vaat şırınga ediyor.
ABD’ nin 46. Kovboyu Joe Biden’in, Afganistan’da yüzüstü bıraktıkları kukla Devlet başkanı Eşref Gani ile yaptığı telefon görüşmesi deşifre edilmiş. E. Gani “Topyekûn bir işgal ile karşı karşıyayız” diyor. Biden ise işler Taliban aleyhine gelişiyor imajı için “Yalan söyle” diyor. ABD stratejisi budur. “Taliban kapıya gelse bile yalan söyle” Bugün Türkiye’de muhalefet ittifakının ve bileşenlerinin yaptığı tam da budur. Deniz Baykal’ı kasetle tasfiye eden yapı, Erdoğan karşıtlarını da gerekli şantaj kasetleriyle Erdoğan’a karşı sahaya sürdüğüne inanan çoktur. Bu dinleme ve görüntü kasetlerinin mutlaka cinsel içerikli olması gerekmiyor. Akşener, Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu, Davutoğlu, Babacan ve HDP eş başkanlarının yanında, sonradan katılanlarda kesinlikle o gizli servisler tarafından takip edilmiştir.
Bakınız yukarıya aldığımız Biden ’in telefon görüşmesini İngilizler servis etmişti. Almanya’nın, Merkel’in telefonuna varıncaya dek ABD tarafında dinlendiğini duymayan var mı? Bütün bunları düşününce; siyaseten birbirine zıt olan bu kadar benzemezin bir araya gelmesi, çirkin bir üslupla Erdoğan’a saldırmaları, katmerli yalan söylemeleri, dün dediğini bugün inkâr ederken; yüzlerinin kızarmaması, anında kıble değiştirmeleri “şantaj var, tehdit altındalar” şüphesini kuvvetlendiriyor.
Bugün Erdoğan’a karşı, Biden’in işbirliği yaptırdığı siyasi partiler, ABD tarafından yemlenen gazeteciler ve medya kuruluşları, sosyal medya platformları dâhil tüm muhalefet bloğu, ortaklaşa “at yalanı yalan bulur inananı” mantığı ile hareket ediyor. Başkan Erdoğan muhalefetin yaptığının “yalan terörü” olduğunu boşuna söylemiyor.
Yalandan ölen var mı ki,
sallar gider martavalı
Suretine baksan insan
Tek ayaküstü kırk yalan
(Şair Arslan Yılmaz)
Başlıkta “yalan dolan patates soğan” dedim. Sebebini açıklayalım. 2018 seçimleri öncesinde de durduk yerde patates ve soğan piyasada azalmış, fiyatı artmıştı, hatta muhalefet “patates soğan güle güle Erdoğan” diye slogan atıyordu. Seçim yapıldı
“Adam kazandı” muhalifler “Aldılar arabadan soğanı” ve patates soğan normal fiyatına dönüverdi. Devam eden süreçte dünya çok ciddi bir salgın hastalık (Covid 19) dönemi yaşadı. Tedarik zinciri kesildi, Rusya Ukrayna savaşı çıktı ama patates soğan fiyatları normal seyrinde devam etti. 2023 seçimine gidiyoruz o da ne “soğanın tansiyonu birden fırladı” Bu Manipülasyon değil de nedir? Bu anormalliğe aklı başında olan kimse inanmaz. Soğanın cücüğü kadar güven vermeyen siyasi figürler, elinde soğanla, dillerinde yalanla dolanla halkı saf yerine koyup kandırma peşindeler.
Gelin görün ki; son haftaya girerken soğana ayran içirdiler galiba. Tansiyonu/fiyatı düştü ve “soğan geri dönmemek üzere millet ittifakı masasını terk etti”
Akşam gazetesinden Mustafa Kartoğlu’na teşekkür ederek yazısının bir bölümünü “Yalan Dolanla” siyaset yapanların yüzüne bir kez de ben vurmak istiyorum. Malum Kandil’den hemen her gün, PKK üst yönetimi erkeği ile kadını ile İktidar aleyhinde, muhalefet lehinde beyanatlar veriyorlar. Bu beyanlar sadece şehit ve gazi yakınlarını değil, Milletimizi yaralayan beyanlar. Muhalefet ise Türk bayrakları ile miting yapan HÜDA PAR üzerinden Cumhur ittifakına kem küm etmeye çalışıyor.
Bu Huda Par saptırmaları, kem küm etmeler resmen üç Kâğıtçılıktır. Çünkü:
9 Şubat 2020: Bay Kemal Hüda-Par Genel Başkanı İshak Sağlam ile birlikte İstanbul'daki 'Kudüs Mitingi'ne katılmıştır.
16 Ekim 2020: Ali Babacan, Hüda-Par Genel Başkanı Sağlam'ı ağırladı.
23 Aralık 2020: Davutoğlu, Hüda-Par Genel Başkanı Sağlam'ı ziyaret etti.
17 Mart 2021: CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Hüda-Par İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük'ü telefonla aradı, kahve içmeye davet etti.
15 Mart 2021: Karamollaoğlu, Hüda-Par Genel Başkanı Sağlam'ı ağırladı.
24 Mart 2021: "Bu yaz seçim olacak" kehanetinde bulunan Akşener, Hüda-Par Genel Başkanı Sağlam'ı makamında ağırladı. Bir saat basına kapalı görüştü. Yardımcısı Koray Aydın ve Genel Sekreter Uğur Poyraz da oradaydı.
10 Haziran 2021: Davutoğlu, Hüda-Par’ın yeni Başkanı Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti.
14 Nisan 2022: Karamollaoğlu, Hüda-Par'ı ziyaret etti, Bşk Yapıcıoğlu ile görüştü.
24 Mart 2023: Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, seçimde Erdoğan'a destek vereceklerini açıkladı.
17 Nisan 2023: Kılıçdaroğlu, Hüda-Par'ı hedef alarak "Gaffar Okan'ın katilleri ile iş tutanlar bizi suçlayamaz" dedi.
Hayda! Aliyev’in ifadesiyle; Hayrola ne oldu Paşinyan!
Kılıçdaroğlu'nun arkasına dizilen genel başkanlardan hiçbiri, "Biz de görüştük, siz de görüştünüz. Attığınız taşlar bizim başımıza da düşüyor. Nasıl müttefikiz" diye ses çıkarmadı.