Emeğin ucuzladığı, ama piyasanın pahalandığı ve alım gücünün düştüğü günümüz koşullarında, dün Bursa’da belediye ile sendika ve emekçi arasında kutlamalı yeni sözleşme töreni vardı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yerel yönetime bağlı şirketlerde çalışan 10 bini aşkın emekçisinin maaşlarına %70-88 oranında artış sağlayan yeni sözleşmeye sendikalarla imza attı.

Bu imzalar;
Çalışanların en az 32-33 bin TL’den başlayan ve yükselen, sosyal yardımlarla da daha da kazanım sağlayan yeni dönemi başlattı.

Aktaş, ülkenin ekonomi gerçeklerine karşılık emekçilerinin beklentilerini, mevcut bütçe imkanlarına karşılayabilme iradesini sürdürüyor.

Dün…

HAK-İŞ’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ve yanısıra Özgüven-Sen’le yeni döneme ait sözleşmenin imza töreninde biraraya gelindi.

Emekçilere konuşan;

Aktaş, “Her birinizin bir ev geçindirdiğini, işi, aşı, alın teri için bunu hak ettiğini bilen insanım…” diyordu.

Piyasa koşullarına göre…

Emekçilerin yanında olduklarını gösteren artışları duyuran Aktaş, “Hiçbir bahaneye sığınmadık. Hiçbir geciktirmeye, bugüne kadar maruz bırakmadık.” demesiyle de dikkati çekiyor.

Masada yeralan;

HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Hizmet-İş Sendikası’nı, iş güvencesini de esas alan TİS politikasıyla biliyoruz.

Tribünlere oynamaz!

Başka yeni yerlerde örgütlenmek ve sözleşmeler imzalamak için mevcut yetkili yerlerin emekçilerini maceraya sürüklemez.

Taraflar arasında…

Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde, coşkulu ortam vardı.

Kendisini emeğin savunucu gösteren ve yönettiği 2 büyük kenti örnek gösteren CHP’ye de, sözleşme ve töreniyle karşılık verilmiş oluyor.

Mimardan mühendise, çay ocağından ulaşım görevlisine, mesleki eğitim, çalıştığı alan ve görevine göre, adil ücretlendirme farklılığı getirildi.

Aktaş, “Hangi iştirak şirketimizde olursa olsun bursa’ya yapılan hizmetler açısından bütün çalışanlarımız aynı değere sahiptir ve eşit ücret şartlarında çalışmalıdır, düşüncesiyle hareket ediyoruz.” mesajını veriyordu.
Yerel seçim döneminde;
CHP’nin yönetimindeki büyükşehir belediyelerinin emeğin hakkından söz ettiği koşullarda, AK Parti’nin yönetimindeki Bursa’da, emeğin hakkı için güçlü olgu ortaya konulmak isteniyor.
Dün, geç saatte;

Ankara’ya dönüşünde…
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’la konuştuğumuzda da, değerlendirmelerini paylaştı.

Arslan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı, imzaladıkları sözleşme ve emeğin hakkını verebilme hassasiyeti nedeniyle kutluyordu.

…Ve!

Aktaş’ın, Bursa’yı yönetmeye devam edebilme temennisini vurgularken, böyle bir ifade bulunmasına da siyaset üstü açıklık getirmek istiyordu.
Arslan, CHP’nin yönetimindeki büyükşehir belediyelerinde, HAK-İŞ’e üye emekçi kardeşlerine, mobing ve istifa baskıları yapıldığını söylüyordu.

Sözlerinin devamıyla…
Arslan, “Demokrasi ve adaletten söz eden CHP’nin belediyeciliğiyle 50 bin emekçi kardeşimiz HAK-İŞ’ten mobing ve baskılarla istifa ettirildi ve 10 bin kardeşimiz de işten çıkarıldı.” diyor.

Özellikle…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tepkisi büyüktü, çünkü 30 bin dolayında emekçi kardeşinin, zorla istifa ettirilmesini, savundukları demokrasi ve adaletle bağdaştırmıyordu.

…Ve!

Arslan, “CHP’nin önceki Genel Başkan’ı güya demokrasi ve adalet için yürürken, sendikamız, emekçi kardeşlerimiz; CHP’li belediye başkanının yaptıklarına karşı emeğin hakkı, yaşam onuru, ailesi için yürüdü.” ifadesini kullanıyor.

Bu değerlendirmesiyle;

Bursa’da;

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın imza attığı sözleşmenin emekçi kardeşleri adına anlam ve değeri nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyordu.