BTSO’nun geleneksel basına iftar yemeği bu Ramazan, kısa adı GUHEM olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ndeydi…

Bu vesileyle, BTSO’nun katkılarıyla yapılan, Türkiye’nin ilk uzay ve havacılık temalı interaktif merkezini de iftar öncesi gezme fırsatı bulduk.

Alanında Avrupa’nın en büyüğü, dünyanın ise ilk 5 merkezi arasında yer alan GUHEM’i gezmediyseniz mutlaka gidip gezmelisiniz…

Özellikle çocuklarınızla…

Hem eğlenecek hem de uzay ve havacılık alanında bilgileneceksiniz…

Biz gazeteciler de 23 Nisan çocukları gibiydik…

Uçak kokpitine binip, hostes nerde diye soranlar, yer çekimsiz alanda hoplayıp zıplayanlar, astronot kıyafetiyle poz verenler, yere yatıp gökyüzündeki yıldızları seyredenler, astronomi bölümünde yükselen burcunu arayanlar, Mars maketine ayak basmaya çalışanlar, uzay kapsülü şeklindeki asansörde ürkerek, bildiği tüm duaları okuyanlar…

Daha neler neler…

Bazı arkadaşlar, iftarda bile hala uzay boşluğuna bakar gibi bakıyorlardı yemeklere!

Neyse ki BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın iftar sonrası göreve geldikleri günden bugüne yaptıkları makro projeleri, kent ve ülke ekonomisi üzerine yorumlarını dinlerken kendimize geldik, ayaklarımız yere bastı.

Slayt destekli uzun ama doyurucu bir konuşma yaptı Burkay

Tam pandeminin bittiğine sevinemeden Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasının sıkıntılarına değinerek, “Bu salgınlar, savaşlar, yeni bir dünya düzeni, yeni ekonomiler, yeni küresel oyuncular, yeni ülkelerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Türkiye olarak bunu fırsata, avantaja çevirebiliriz. Bu potansiyel bizde var. Pandemi sürecinde bunu kanıtladık” dedi.

Kurdukları komitelerle, AR-GE’lerle, hayata geçirdikleri ve hazırlık aşamasındaki projelerle, önümüzdeki 50 yıl içinde dünyada etkin olacak yüksek teknolojili mesleklere yönelik hazırlık yaptıklarını da belirtti Başkan Burkay

İnşaatı devam eden Teknosab’la ilgili son gelişmeleri de anlattı. Akıllı şehircilik kavramı hayata geçirilmeden, iş yoğunluğunun şehir dışına çıkarılmadan, şehir trafiği, hava ve çevre kirliliği gibi sorunların bitmeyeceğini de vurguladı.

İşsizlik konusundaki şu yorumu da ilginçti:

“Şu an Bursa’da 10.500 işçiye ihtiyaç var. İŞKUR’un bugün verdiği rakam bu. İş garantili meslek edindirme eğitimlerimize bin kişi başvuruyor, kursu bitiren 50 kişi! İşsiz parasına güvenip de işini bırakanlar var. Maalesef insanlar artık Tik Tok videosu çekip, tıklanarak para kazanma hayalinde!”

Bu çarpıcı açıklaması üzerine, BTSO olarak bol tık’lı Tik Tok videosu çekme eğitimleri vermelerini önerdim Başkan Burkay’a

Önerimi çok tuttu…

Karar verdim bundan sonra sık sık GUHEM’e geleceğim, yer çekimsiz alanda uzay yürüyüşleri iyi geliyor, beyni açıyor!

Size de tavsiye ederim.