Bu itirafın sahibi:

Genel Merkezi Bursa’da bulunan TR-Düşünce Kulübü’nün, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği konferansa konuşmacı olarak katılan deneyimli siyasetçi eski Bakan Faruk Çelik

Konferansın konusu, siyasi tarihimize 28 Şubat post modern darbesi olarak geçen, dönemin Refahyol Hükümeti’nin yıkılmasına vesile olan 1997’deki askeri muhtırası ve o dönemin başbakanı merhum Necmettin Erbakan’dı

 TR-Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut, açış konuşmasında, 25 yıl önce gerçekleşen 28 Şubat darbesini yapanları bugün halkın hala lanetle ama zamanla haklılığı ortaya çıkan Erbakan Hoca’yı rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

İzleyenleri duygulandıran, 28 Şubat sürecindeki siyasi ve toplumsal olayların özetlendiği slayt gösterisinin ardından kürsüye çıkan Bakan Çelik de, bizzat tanık olduğu o süreci, tarihleri ve anılarla anlatırken adeta yeniden yaşadı, dinleyenlere yaşattı.

Demokrasimizin her 10 yılda bir darbelere ve artçılarına maruz kaldığını söyleyen Çelik, “Biz ülke olarak, iç ve dış vesayet odaklarıyla uğraşırken, onların yarattığı kardeş kavgaları, terörle, suni ekonomik ve siyasi krizlerle boğuşurken, dünya teknolojiye, üretime, eğitime, insana yatırımlar yaptı. Onlar uzaya çıktı biz yerimizde saydık” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı sayesinde zor da olsa iç siyaset odaklarının temizlendiğini söyledi Faruk Bey, dış siyaset odaklarıyla mücadelede de önemli mesafeler kat ettiklerini belirterek, tam bağımsız Türkiye’ye kavuşacağı günlere az kaldığını ileri sürdü.

Rusya-Ukrayna savaşına ve bölgemizdeki siyasi gelişmelere de değinen Faruk Çelik, “Ne yazık ki dünyanın çivisi çıktı. Düşman uyumuyor biz de uyanık olmalıyız. Dünü unutmamalı unutturmamalıyız. Uzağı göremeyen tuzağı göremez ” yorumunda bulundu.

KESTEL’DE KİTAP GÜNLERİ

Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, sağ olsun, her yıl düzenledikleri geleneksel 13.ncü Kitap Günleri etkinliğine beni de davet etti.

Sayesinde Kestelli okurlarımızla buluşup sohbet etme ve “Ne Yazayım Abime?” adlı kitabımı imzalama fırsatı buldum.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğe özellikle gençlerin gösterdiği ilgi muhteşemdi.

Bir diğer güzel görüntü de, etkinliğe katılan yerel kadın yazarların çokluğuydu…

Erkek yazar olarak bir ben vardım bir de yazdığı kitapları kadar sözleri kendisine ait milliyetçi şarkı ve türküleriyle tanınan ve sevilen sanatçı Ahmet Şafak

Etkinlik öncesi sohbette, Bursa’yı çok sevdiğini belirten Şafak, ileride eşiyle birlikte şehrimize yerleşmeyi düşündüklerini söyleyince, Başkan Tanır hemen şaka yollu davette bulundu:

“Yeni kitaplar ve şarkılar yazmanıza ilham olacak yer arıyorsanız, ilçemizi öneririz!”

Sanatçı, imza gününde gördüğü yoğun ilgiden sonra Kestel’e yerleşmeyi ciddi ciddi düşünebilir…