Süregelen iktidarın Bursa’daki en büyük hizmeti, en başta sağlık alanında oldu ve ilçeleriyle de beraber yeni tesisler kazandırıldı, kazandırılıyor. Yeni ‘büyük’ hamle hazırlığını öğrendik.
Yıldırım’da;
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hacimce büyük gözüküyor, ama kimliği ve artan nüfusla yeterli gelmiyor.
Hastanelerin koşullarını düzenleyen esaslar ve değişen yapı uygulama yönetmeliği başta olmak üzere, 20 yılı aşkın sürede çok şey değişti.
…Ve!
Ekonomik ömrünün bittiğinin konuşulması, farklı sağlık ve teknik nedenlerle de önümüzde duruyor.
Bursa Şehir Hastanesi ve açılacak Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi’nin kentin batısında olması, nüfusun genelinin yaşadığı merkez ve doğuda bir boşluğu, ihtiyacı da gündeme getirdi.
Bu doğrultuda…
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve milletvekilleri tarafından yakından takip edilen ve yürütülen sürece dayalı güzel bir gelişme var.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ‘Şehir Hastanesi’ ayarında bir uygulamayla yenilenmesi, ama Ankara Karayolu’nda OTOSANSİT’in güneyinde inşa edilmesiyle sağlanması planlandı.
Dağ eteğinde;
Tabiatla bütünleşik ve raylı sistemle kolay ulaşabilmesine imkan tanıyan bir bölge tercihi de dikkati çekiyor.
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenmesi ve bu yöntem doğrultusunda taşınması, elbette hemen olmayacak.
En az 5-10 yıl sürebilecek zaman aralığında, uygulama ve ihtisas alanlarına göre kademeli inşaat ve hizmete alınıştan söz ediliyor.
Sağlık önemli!
Bursa, ivme kayetti!
Önceki dönemde;
Milletvekillerinden Dr. Mustafa Esgin’in gayretleri ve Bursalı olan; o dönemde ‘Sağlık’ bakan yardımcılarından, şimdilerde Bilecik’in milletvekili Halil Eldemir’in sürdürmeye devam ettiği etkin, itici rolüne not düşelim.
Bu sözlerin ardından…
Sağlıkta;
Bursa’ya bir başka müjde daha verelim!
Kentsel nüfusunun geneli, Osmangazi ilçesinin doğusu ve Yıldırım’da yaşıyor ve sağlık göçü de alınıyor.
Bu doğrultuda;
Büyük 2 ilçeyi bağlayabilecek bir bölge tercihiyle Yıldırım’ın en batısına yeni bir ‘Şehir Hastanesi’ gibi üst ölçekli büyük hastane hedefleniyor.
Vaktiyle;
‘Şehir Hastanesi’ için gündeme gelen Samanlı, konumu ve taşkın riski oranıyla gündemden düşmüştü.
Gökdere Vadisi’nin doğusuna, çevresel dönüşümü de öngören bir uygulama veya DSİ’ye ait arazi, bizim önerilerimiz olsun.
Tıp Fakültesi’nin yıkılmasından sonra kalan arsaya da, planlandığı üzere ‘Diş Hastanesi’ yapılacak.
Bursa’nın merkezine, yakın çevre nüfus yoğunluğuna hitap edecek yeni, büyük hastane için süreç işletiliyor.
Bu arada…
Acemler’de;
Ali Osman Sönmez Çekirge Devlet Hastanesi’nin neden açılmadığına ilişkin, bazı muhalif çevrelerden kamuoyu açıklamaları, iktidarı kızdırdı.
Edinilen bilgiye göre…
Ana yükleniciye ödemeler düzenli yapılmakla beraber, hizmete açılabilmesi için müteahhit firmadan devralma öncesiyle tespit ve kabul aşamasından geçildiğini duyduk.
Tüm bunları anlatırken…
‘Ulaştırma’ bakanları ve kurumuna kıyasla;
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, lisesinden mezun olduğu Bursa’ya çok özel, ilgisi bulunduğunu, sağlık hizmetleri gündemini yakından takip ettiğini ve sıklıkla biraraya gelindiğini de vurdgulayalım.