Kendisini Kürt siyasal hareketi olarak gören ve gösteren DEM Parti, Bursa’da kendi adaylarıyla yerel seçimlere giriyor. Büyükşehir adayının yeni açıklamasında, CHP’ye tepkisel değerlendirme var.

Bursa’da;

DEM Parti, Büyükşehir için İhsan Seylan ve Bilmez Erbağa’yı eş belediye başkan adayları olarak sahaya sürmüştü.

Dijital habercilikte;

Gazete Duvar’dan Pelin Akdemir’e konuşan Seylan, geçen yılki genel seçimlerde Ankara’dan milletvekili adayı gösterilmişti.

Röportajın öne çıkarılan başlığıyla “DEM Parti Bursa'da AK Parti'nin de oylarına aday…” deniliyor, ama…

İttifak tartışmalarında;

CHP’den, kazandığı bediyeler nezdinde gördükleri tutum ile Bursa’da 31 Mart’ın süreciyle karşılaştıkları tutum, tepkisel mesajlarla eleştiriliyor.

Açıklama…

Bursa’da;

Kürt kökenli seçmenlerin, yeni yerel seçimle CHP’ye yönlendirilmeyeceğini ve Dem Parti’ye oy istendiğini ortaya koyuyor.

Üstelik…

Sadece büyükşehir değil, yanısıra 13 ilçe belediye başkan adayıyla da beraber, CHP’ye rakip oldu.

Seylan, 2019 yılında ortaklaştıkları CHP’nin pekçok belediye kazandığına işaret ederken, “Ama bizimle hiçbir alanda bir araya gelinmedi. Ankara’da salonlar verilmedi. Siyaset alanı oluşturmamıza imkân verilmedi. Partimize defalarca saldırılar, gözaltılar yapıldı ama bir geçmiş olsun ziyareti yapılmadı. Tutuklu partililerimiz için bir mücadele alanı açılmadı.” diyor.

Ana muhalefetin örtülü siyasete yöneldiğinden söz ederek, “Biz ‘Şeffaf, demokratik bir şekilde bir arada olalım" dedik. Ama algı "Bize oy verin ama görünmeyin’ şeklindeydi.” ifadesini kullanıyor.

…Ve!

Bursa’da tartışmalara neden olan bir meseleye de değiniliyordu, “Bursa’da CHP heyetiyle iki kez görüşmeniz oldu. Ne konuşuldu? CHP burada DEM Parti’den destek bekliyor mu?” sorusu yöneltiliyordu.

İttifak var mı, yok mu?

DEM Parti Büyükşehir adayı İhsan Seylan, “Yerel örgütümüzün iradesi ortaklaşma noktasında olsaydı ortaklaşırdık.” diyor.

CHP’nin Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’in de katılımcıları arasında olduğu heyetle oluşan ziyaret gündemine açıklık getiriyor.

Ana muhalefete tepkisel refleksle;

Seylan, “İl binamıza gelmişler, ama ilçelerde yapılan görüşmelerde kafede buluşmak isteniyor, ilçe binamıza bile gelmiyorlar. Biz burada 100 binin üzerinde oy alıyoruz. ‘Bizimle görünmeyin’ derseniz, bunu hakaret olarak görürüz. Ortaklaşamadığımız nokta bu.” şeklinde konuşuyor.

Gazete Duvar’ın haberinde;

Kürt siyasetinin yeni isimli uzantısıyla Bursa’daki potansiyeline de işaret edilerek, 113 bin oyla %5 oy oranına ulaşıldığı da vurgulanıyor.

Türkiye’de seçmenler...

Hükümette olan ile sonuca en yakın muhalif siyasi partiye yakın duruyor, Bursa’da DEM Parti’nin Büyükşehir adayının açıklamaları da hayli önem taşıyor.

Zira…

Kürt seçmende;

AK Parti’den yana tercih hep ağır basmıştı, ama son yapılan genel seçimler için de muhafazakar Kürt seçmen için HÜDA-Par’la ittifak da, stratejik hamle oldu.

Sağduyulu Kürt seçmenler arasında, hükümetteki AK Parti’yle sonuca gidebilmek, mümkünü sağlayan seçenek olmaya devam ediyor.

Bursa’da Kürt kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde, AK Parti’nin halkla gündüz ve gece geniş katılımlı buluşmaları dikkati çekiyor.

Yeni yerel seçimlerle;

DEM Parti’nin İstanbul’da büyükşehir adayı çıkarmaması, nüfus, istihdam, kaynak ve sonuç elde etme açısından, tek seçenek stratejisini gösteriyor.
Zira…

İstanbul’a odaklandığımızda;

DEM Parti PM Üyesi Ahmet Saymad, 22 ilçede CHP’nin aday listeleriyle seçime girdiklerini ve kazanalına ilçede başkan yardımcıları alacaklarını söylemesi, ‘ülke gibi kent’ için yukarıdaki öylediklerimizi doğruluyor.

Bursa’da adaylarıyla seçime giren DEM Parti, açık ve kapalı alan etkinlikleri ile sosyal medyada, oy verme çağrısında bulunuyor.