14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerine bir ay kaldı…
28. Dönem Milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim eden siyasi partiler, seçim çalışmaları için sahaya çıkmaya başladılar.
Dün sıra AK Parti Bursa adaylarındaydı…
Merinos AKKM’de gerçekleşen aday tanıtım töreninin ardından giydirilmiş seçim minibüsleriyle şehir turu atarak seçim startını verdiler.
Gelelim aday tanıtım töreninden gözümüze çarpan ayrıntılara…
Ramazan ayı ve hafta içi olmasına rağmen salonun içi ve dışı doluydu. Liste şokunu partililer atlatmış fakat listelere giremeyen aday adayları hala atlamamış olacaklar ki çoğu yoktu ortalarda... 11. sırayı beğenmemişler belli!
1 ve 2. Bölgeden seçilmesine garanti gözüyle bakılan adaylar rahat, tebrikleri kabul ederken, listede kritik sıralarda bulunanlar heyecanlı, son sıralardakiler ise umutluydu… Onlara “Allah sizlere tüpçü Abdülmecit Hoca şansı versin” dileğinde bulunarak, moral aşılayanlar da vardı.
2.Bölge 1. sıradan aday gösterilen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Ulucami’deki Cuma namazı çıkışı Heykel turu attığı Gemlik zeytini renkli TOGG da Merinos’taydı. Laf aramızda partililer adaylardan çok onunla selfie çektirdiler. TOGG’a olan ilgi bazı adayları kıskandırdı!
Varank demişken, dünkü törende kırk yıllık Bursalı gibiydi… Bursa’da döner kavşağın adının baba, pidenin ise cantık olduğunu öğrenmiş Bakan, ayrıca Heykel’e gidilmez çıkılır sözünü de… Bursaspor’un marka değerini yükseltmek için de çalışacağını söyledi. Parti teşkilatlarının Varank’a olan sevgi ve ilgisini de TOGG kıskandı! Bakan Varank’ın seçimlerde 10’da 10 yapıp partililerden Bursa’da tulum çıkarma sözü almasını da yediği İskender kebabının tereyağının yan etkisine bağlayanlar oldu.
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Davut Gürkan, partililerden seçimlere kadar gece gündüz çalışarak, çalmadık kapı, sıkmadık el, girmedik gönül bırakmama sözü aldı. Gürkan konuşurken yanımdaki bir partilinin “Ah Davut Başkan ah! Bıyık farkıyla kaçırdın vekilliği! Tayyip Bey’in sözünü dinleyip bıyık bıraksaydın şimdi o adaylar arasında sen de olacaktın!” diye mırıldanmasını gülümseyerek dinledim.
Ekranda kısa biyografileri okunan 20 milletvekili adayı da tek tek kürsüye çıkarak seçimlerin önemine ilişkin kısa birer konuşma yaptılar. Yeniden aday olanlar gayet sakin ilk kez aday olanlar oldukça heyecanlıydı. 1. Bölge 1. sıra adayı Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da diksiyonunu epey ilerletmiş!.. İlk aday olduğu dönemlerde dinleyenleri uyutuyordu şimdi salonu coşturuyor. Ala’nın dış politika ve savunma sanayisindeki yatırımlar konusundaki açıklamaları oldukça çarpıcıydı.