Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, dün görevindeki 2 yılını gündeme taşıdı ve coğrafyanın kader olmadığını ve hatta iyi örnek olunabileceğini, anlattıklarıyla not düşüyordu.

Milletçe, başını sokabilecek ev gayesiyle kaçak inşaatlarla dolan ve böyle büyüyen Yıldırım, yıllarca ‘Türkiye’nin doğusu ne ise, Yıldırım öyle’ algısıyla anıldı.
Şimdilerde…
Yıldırım Belediyesi, milletçe elbirliğiyle yaşanabilirliğe dönüşüm süreciyle kaderin önüne geçilmeye başlandı.
Etaplar halinde yürütülen kentsel dönüşümde, ‘çöküntü alanları’ denilen yerleşik konutların sahipleriyle uzlaşıldıkça, aynı doğrultuda yaşanabilir konutlara, yaşam alanlarına da dönüşümün adımları atılıyor.

Başkan Yılmaz, kentsel dönüşümün dolu alanlardan tasfiye yöntemine dayalı bir gerçekçilikle Türkiye’de başarı örneğini sergiliyor.
Ankara Karayolu’nun altı ve üstünde, imar mevzuatı sorunlarının giderilmesiyle hukuksal ve planlama avantajları da oluşmaya başladı.
Doğalgaz götürülemeyen bölgelerin bu sorunun halledilmesi, sosyal sorunu da ortadan kaldırmış oluyor.

2 yılın gidişatında;

Bursa’nın 2.büyük ilçesi için artık makus kader algısına sıkışmayan, sıkıştırılmayan hizmet açılımı da dikkati çekiyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin içerisinde olduğu üçlü sac ayağı, kurulmuş görülüyor.
Nitekim…
Yılmaz’ın gazetecilerle buluşmasına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın katılımları, Yıldırım halkına ‘güçlü irade’ fotoğrafını vermeyi amaçlıyordu.
Kentsel dönüşümde, önceki dönemde geri çekilen ve borç kütlesi bırakan TOKİ, şimdilerde ilişkilerin restore edildiği ve olması gereken mecrada yerini aldığı da anlaşılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, çeyrek milyon metrekare Vakıfköy Kent Parkı’nın finalini sağlarken, geleceğe de yeni metro hattının planlamasını yapıyor.
Duaçınarı Sosyal Yaşam Merkezi’ne başlanacak olması, kültür ve sanatın zafiyeti tamenen sökecek, güçlü olguyu tesis edecek.
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın, dönemiyle devraldığı 550 milyon lira borcun 200 milyon lirasını tasfiye etmesi, üretkenliğin, mali disiplinle birleştiğini ortaya koyuyor.
Prof. Tezok Caddesi’nden doğuya devamla oluşan yeni caddenin, Nilüfer’in FSM Bulvarı gibi işlevsellikle planlandığını ve üstelik dönüşümü tetikleyeceğini de ifade edelim.
Anlatılacak çok şey var ve tüm bunlar, ‘Yıldırım’ın makus talihi’ gibi süregelen bir yerleşik söylemin dillerden düşmesi gerektiğini de gösteriyor.
Gazetecilere dağıtılan zeytin fidanları da, aslında Bursa’nın fethinde Osmanlılar’ın fetih öncesi namaza durduğu ilçede, köklü hizmetlerin fidanlarının dikildiğini de simgeliyor.

Bu arada…
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha sonrasında gazeticelerle kendi buluşmasında da, anlam yüklü toplumsal yeni bir hizmeti duyuruyordu ve Yıldırım’ı da yakından ilgilendiriyordu.
Ramazan dolayısıyla 100 bin aileye sosyal destek çeki dağıtacaklarını açıklayan Aktaş, alışverişin de bakallar aracılığıyla sağlanacağını belirtiyordu.
Toplam 5 milyon TL bütçeli bu uygulamada, ihtiyaç sahibi kitleye ulaşabilmekle beraber, geleneksel ticaretin ‘Bakkal Amca’ esnafına zor dönemde mali destek gerçekleşmiş olacak.
Yıldırım’da, ekonomik açıdan sıkıntılı ihtiyaç sahibi kitlesi, böylesi ulvi destek hizmetinden Ramazan için de ayrıca katkı, fayda görecek.