Şoför Nebahat’ı kimler hatırlıyor? Kadın şoför dediğimizde aklımıza ilk, Yeşilçam’ın gönüllere taht kuran unutulmaz kadın şoförü Nebahat geliyor. Peki kimdi bu Nebahat? Tabii ki her filminde performansı ve mavi gözleriyle fark yaratan Fatma Girik. Hatırladınız mı? Başarılı ve maskülen (erkeksi) performansıyla göz dolduran Fatma Girik, bize şoförlüğün hem ne kadar zor bir meslek olduğunu hem de bir kadının bu mesleği de çok iyi yapabileceğini göstermişti.

Dün Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan sarı otobüslerden birine bindim. Daha otobüs yaklaşırken koca otobüsü bir hanımın kullandığını gördüm. Yine uzun bir sıranın ardından otobüse bindiğimde önümde ki hanımefendilerin kartlarını okuttuktan sonra, şoföre güler yüzle "kolay gelsin" dediklerini duydum. Hanım şoföre bende içtenlikle "merhaba" dedim. O da teşekkür ederek selamını verdi. Kartımı okuttuğumda da duyduğum ses dikkatimden kaçmadı. "Bursa bir olsun, şiddet son bulsun." Âmin inşallah. Birden içime huzur doldu. Aslında insanın, "birlikte" yaşadığını hissetmesi bu kadar basit. Hepimiz ne kadar ince, kibar, yürekli, vicdanlı ve naif olursak yaşamımız o kadar kolaylaşıp anlamlaşacak… Olunuz arkadaşlar! En başta da toplumda ki babalarımız, ağabeylerimiz, bizi koruyup kollama görevini üstlenen erkekler... Hepimizin bir yaradılış hali var anlıyorum. Ama birlikte yaşıyor olmanın gereklerini çoktan öğrendik ve bu gereklere göre hep beraber mutlu mesut yaşayalım. Keza son zamanlarda duyduğum şiddet, saldırı haberleri beni ve çevremdeki herkesi bir hayli derinden etkiledi. Tabii ki bir ya da birkaç kişinin ayıbından herkesi mesul tutmak doğru değil. Ama hanımlar olarak yardımlarınızı, dikkatinizi bize karşı sorumluca davranışlarınızı rica ediyoruz. Böylelikle sizin de daha mutlu olacağınıza eminim. Yoksa vallahi bütün iş kollarını hanımlar kapar, biz böyle minnoş minnoş yaşarken sizler de işsiz kalırsınız ona göre… Şaka bir yana hepiniz iyi ki varsınız. Sizin gücünüze, zekanıza anlayışınıza her zaman ihtiyacımız var, sizin de bizimkine olduğu gibi...

Hanım şoförlerin Bursa’ya ne kadar yakıştığını bir kez daha söylemek istiyorum. Buna ön ayak olan, katkı sağlayan büyükten küçüğe herkesi tebrik ederim. Özellikle beyefendilerden toplumsal yaşamda ve aile içinde ki her türlü konuda hassasiyet rica ediyorum.

Daha huzurlu aydınlık sevgi dolu yarınlara... Tebrikler Hanım şoförler!