Melisa Öztürer / Sosyaltv.com

Bursa Büyükşehir belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği kadınlar günü workshop etkinliği Merinos AKKM Yıldırım Bayezid Salonu’nda gerçekleşti. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUSMEK’in katkılarıyla düzenlenen workshop Türkiye’nin en büyük kadın workshop’u olma özelliği taşıyor.

İlk kez düzenlenen etkinlikte kadınlar punch nakışı, makrome, kanvas boyama gibi alanlarda hem hünerlerini sergiledi hem de keyifli zaman geçirdi. 

Etkinliğe katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çalışmaları bir bir inceleyip katılımcılarla sohbet ederken kadınlar günü dolayısıyla da katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bursa olarak sarı renkte olduğumuz için farkındalık oluşturmak istedik. Rekor denemek istedik, katılım yoğunluğu çok oldu. Bugün sizlerle bir aradayız. Siz bugün bize güzel bir şeyi gösterdiniz. Bir şehrin alt yapı çalışmaları yapılır ama şehri normalleştiren unsurlar kültür sanat faaliyetleridir. Bu workshopları  yıl içerisine yaymak istiyoruz. Bu ürünlerimizi sergilerde sergileyebilir toplum yararına faydalı işler  çıkarabiliriz.Bu etkinliğe vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum.Toplumun en önemli unsurusu olan siz kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Hem inancımız hem kültürümüz hem de medeniyetimiz gereği hepiniz başımızın tacısınız. “ ifadelerini kullandı.