Buna göre, Bursa’da hava sıcaklığı hafta sonunun ilk gününün sabahında 0 derecenin altına gerilerken, gün içerisinde yer yer hafif kar yağışı bekleniyor. Özellikle öğleden sonra yüzünü gösterecek olan kar ile birlikte yarın da karla karışık yağış geçişleri görülecek.

Bursa’da hafta sonunun ilk gününde de buz kesen bir hava etkisini hissettirirken, gün içerisinde yer yer kar yağışı geçişleri görülecek. 

Sabah saatlerinde eksi 1 dereceye kadar gerileyen hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 6 derece olarak ölçülüyor.

Günün ilk saatlerinden itibaren yüzümü gösteren sisli hava akşam öğleden sonra Bursa’da yerini bazı kesimlerde hafif kar yağışına bırakıyor. 

Gece saatlerine doğru  0 dereceye kadar gerilerken sıcaklıkla birlikte kar yağışı geçişi de etkisini kaybediyor ancak yarın için yeni bir yağış geçişi uyarısı yapıldı.

SOĞUK HAVA, KAR VE KARLA KARIŞIK YAĞIŞ…

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa hafta sonunda yer yer hafif kar ve hafif karla karışık yağışla birlikte etkili olan soğuk havanın etkisi altında.

Yarın için (PAZAR) yapılan tahminlere göre, sıcaklık gece eksi 3 derecelere kadar gerilerken, gün içerisinde yer yer görülecek olan karla karılık sağanak yağışla birlikte 5 dereceye kadar tırmanıyor.

PAZARTESİ günü gece beklenen eksi 4 derece sıcaklıkla birlikte don olayına karşı tedbirli olunması istenirken, gün içerisinde termometreler parçalı bulutlu ve güneşli havayla birilikte 10 dereceye kadar yükseliyor.

SALI günü termometreler gün içerisinde en yüksek 5 derecelik bir sıcaklık ölçerken yer yer karla karışık sağanak yağış yüzünü gösterecek.

ÇARŞAMBA günü de hava sıcaklığının eksi 4 derecelere düşeceği Bursa’da yer yer karla karışık sağanak yapış devam edecek ve gün içerisinde en yüksek sıcaklık 2 derece olacak.