Buna göre, Bursa'da bugün hava sıcaklığı gün içerisinde en yüksek 28 dereceye kadar tırmanırken, hissedilen sıcaklık da aynı seviyelerde olacak. Özellikle öğle saatlerinden itibaren etkili olan rüzgarlı hava yarın ve çarşamba günü de devam ederken, perşembeden itibaren şehir genelinde sağanak yağış bekleniyor.

Bursa'da hava sıcaklığı 30 derecenin altına gerilerken, şehir genelinde hafta rüzgarlı ve haftanın son günlerinde sağanak yağışlı geçecek.

Haftanın ikinci iş gününde Bursa'da termometreler gün içerisinde en yüksek 28 dereceyi ölçerken, hissedilen sıcaklık da aynı seviyelerdeki seyrini koruyor.

Sabah saatlerinde hafif esen rüzgar, öğle saatlerinde kuvvetini artırırken, gün boyu parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzü şehre hakim. Sıcaklık akşam saatlerinden itibaren 20 derecelere kadar geriliyor.

Öte yandan sarı uyarı verilen Bursa için, "Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden fırtına ve yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

Özellikle 12.00-18.00 saatleri arasında etkili olacak kuvvetli fırtınanın özellikle Nilüfer, İznik, Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da yüzünü göstereceği belirtildi.

SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR

Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarından elde edilen verilere göre, haftanın son 2 iş gününde Bursa'ya sağanak yağış geliyor.

Yarın için (Çarşamba) yapılan tahminlere göre sıcaklık 30 derece olarak ölçülürken, gün içerisinde rüzgarlı hava etkili olacak.

Perşembe günü termometreler gün içerisinde en yüksek 28 dereceyi ölçerken, şehir genelinde sağanak yağış geçişleri başlayacak.

Cuma günü sıcaklık 25 dereceye kadar geriliyor ve yağış devam ediyor.

Cumartesi günü ise 23 dereceye kadar düşen sıcaklıkla birlikte sağanak yağışların il genelinde geçişli şekilde devam etmesi tahmin ediliyor.