Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün elde ettiği kayıtlara göre, bu akşam saat 22:31’de merkez üssü Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Ayvacık olan 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Deprem; Bursa’da da hissedildi ve endişe yarattı.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC), depremin merkez üssünü, , Dursunbey olarak ve depremin büyüklüğünü 4.7 olarak duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, ilerleyen dakikalarda saat 22:47’de, Dursunbey’in Hondular mevkii olarak, 2.6 büyüklüğünde yeni bir yer sarsıntısı daha kaydetti.

Bugün içerisinde, Bursa’nın ilçelerinden Yenişehir’e bağlı olarak, saat 14:13’te Avşar merkezli 3.7 ve saat 14:28’de Terziler merkezli 1.8 büyüklüklerinde de yer sarsıntıları kaydedilmişti.

AFAD: OLUMSUZ BİR İHBAR YOK

AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, "An itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam ediyor" dendi.

BURSA VALİSİ YAKUP CANBOLAT: OLUMSUZ BİR DURUM BULUNMAMAKTADIR

Bursa'dan da hissedilen depremle ilgili Bursa Valisi Yakup Canbolat açıklama yaptı. Vali Canbolat, sosyal medyada "Merkez üssü Balıkesir Ayvacık ilçesi olan ve Bursa'mızda da hissedilen deprem dolayısıyla an itibariyle birimlerimize intikal eden bir olumsuz durum bulunmamaktadır. Allah Ülkemizi, Bursa'mızı her türlü felaketten korusun." mesajını paylaştı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, yaklaşık yarım saat önce 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. 112 Acil Ekiplerimiz bölgeyi taramak üzere görevlendirilmiştir. İlk bilgilere göre, endişe verici bir sonuç söz konusu değil. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN AKTAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da sosyal medya hesabından geçmiş olsun mesajı paylaştı. Başkan Aktaş,"Balıkesir Dursunbey'de 4.7 şiddetindeki depremi biz de hissettik. Depremi hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Temennim olumsuz bir durum yaşanmamasıdır. Rabb'im beterinden korusun." ifadelerini kullandı.