2023 Green Card sonuçları açıklandı mı? Green Card ne zaman belli olacak? Green Card başvurusu ve çekiliş sonuçlarına dair detaylar haberde...

ABD Freetown Büyükelçiliği, DV 2023-2024 Green Card çekilişi başvuruları 5 Ekim-8 Kasım 2022 tarihlerinde sona erdi.

Green Card sonuçları açıklandı mı? Yeşil Kart başvuru çekiliş sonuçları ne zaman açıklanacak?

Başvuruları 5 Nisan- 8 Kasım 2022 tarihlerinde alınan ve ABD'de kalıcı ikamet ve çalışma hakkı veren Yeşil Kart(Green Card) ile ilgili artık gözler sonuçların açıklanacağı güne çevrilmiş durumda. Başvuruların akabinde yapılacak değerlendirmenin ardından Green Card sonuçları dvprogram.state.gov üzerinden erişime açıklanacak. Peki Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsraf görüntülerine sessiz kalmayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsraf görüntülerine sessiz kalmayacağız

Yeşil Kart (Green Card) çekilişi başvuru sonucu

ABD Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Bürosu tarafından https://dvprogram.state.gov/ internet adresinden yapılan açıklamaya göre DV-2024 Katılımcılar, 6 Mayıs 2023'te saat 19:00'den itibaren Green Card çekilişi başvuru sonucunu öğrenebilecek.

Green Card nedir?

Amerika Green Card (Yeşil Kart), Amerika Birleşik Devletleri sınırları içerisinde süresiz olarak çalışma yaşama hakkı doğrultusunda tahsis edilen resmi ikamet kartıdır. Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nın her yıl düzenlemiş olduğu çekiliş ile yaklaşık olarak 55 bin kişiye Green Card verilmektedir. Green Card çekilişi ABD nüfus sayısında bulunan çeşitliliği artırmak amacıyla düzenlenmektedir. Düzenlenen çekilişe dair sonuçlar resmi web sitesi üzerinden açıklanmaktadır.