Zonguldak’ta Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde ruhsatsız olarak işletilen maden ocağında meydana gelen olayda 49 yaşındaki maden işçisi Muhammet Korkut, vagon ile vinç arasına sıkışarak ağır yaralandı.
Maden işçisi hayatını kaybetti
Arkadaşları tarafından ocaktan çıkartılan Korkut, kaldırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Ruhsatsız maden ocağının sahibi tutuklandı
Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında ocağın sahibi olduğu iddia edilen Tolga M. (35) ile ocakta işçi olarak çalışan K.A. (44) gözaltına alındı. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden ocağın sahibi olduğu iddia edilen Tolga M. sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. K.A. ise savcılıkça serbest bırakıldı.




