10 Nisan 1912'de İngiltere'nin Southampton şehrinden, ABD'nin New York kentine doğru yola çıkan Titanic, 15 Nisan 1912 tarihinde buzdağına çarparak batmıştı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, son dönemde yapılan bir araştırma facianın nedenlerinden birinin Güneş’te meydana gelen patlamalar olduğunu ileri sürüyor.

Bağımsız hava araştırmacısı Mila Zinkova, facianın yaşandığı dönemde  Güneş’ten gelen bir elektromanyetik radyasyon patlamasının Dünya'yı etkilediğini iddia ediyor.

Zinkova, elektromanyetik radyasyon patlamasının Titanik’in navigasyonuyla radyo ekipmanlarını etkilediği görüşünde.

Söz konusu iddiaya göre, bu durum Titanik'i farklı bir rotaya ve en sonunda da onu parçalayan buzdağına yöneltmiş olabilir.

ÜNLÜ BİLİM İNSANINDAN TİTANİC YORUMU

James Cameron'ın bol Oscar'lı filmi Titanic  gösterime gireli 20 yıldan fazla oldu. Ancak filmin sonu ile ilgili tartışmalar hala devam ediyor. 

Vizyona girdiği dönemde gişelerde adeta fırtınalar estiren film sonu ile uzun süre tartışılmıştı. 

Modern Cosmos ile adından fazlasıyla söz ettiren astrofizikçi Neil deGrasse geçtiğimiz dönemde Titanic'i masaya yatırmıştı.

Huffington Post'a konuşan bilim insanı filmin sonunda hayatını kaybeden Dicaprio tarafından canlandırılan Jack karakterinin filmin daha bilimsel bir temeli olsaydı hayatta kalabileceğini iddia etmişti.

Neil deGrasse'e göre, Jack'in ölüm şekli insan doğası ile tamamen zıt. 

Gösterime girdiği dönemde gişe rekorlarını altüst eden film 20'nci yüzyıla damgasına vuran yapımlardan birisi olarak gösteriliyor.