Doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan ancak zor coğrafyası ile bir dönem terör örgütlerinin yuvası olan Tunceli'de artık teröristler değil modacılar kol geziyor. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonrası teröristlerden temizlenen Munzur dağları profesyonel fotoğraf sanatçıları ve modacılar tarafından tercih edilmeye başlandı. Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu, hava sıcaklığının da eksi 15 derecelerde olduğu Munzur Dağları'nın eteklerinde moda çekimi yapıldı.

Ovacık ilçesinde gerçekleştirilen çekimlerde Best Model Of Turkey'de Doğulu en iyi model seçilen, The Miss Globe'da da Türkiye'yi temsil eden Duygu Çakmak, Munzur Dağları'nın eteklerindeki yaklaşık 8 saat süren çekim yaptı. Çekimleri ise 20 yıldır bölgede gönüllü turizm elçisi olan, belgesel yapımcısı ve doğa fotoğrafçısı Malik Kaya gerçekleştirdi.

'ÖN YARGILARI KIRMAK İÇİN BURADAYIZ'
Bölgeye karşı insanlarda oluşan ön yargıyı yıkmak için böyle bir proje başlattığını belirten Duygu Çakmak, "Aslında ben de Tuncelili bir ailenin çocuğuyum. Birkaç kere buraya gelmiştim ve 'Neden burada böyle bir çalışma yapmıyorum' diye düşündüm. İnsanların bölgeye karşı ön yargıları var. Ön yargıları kırabilmek adına böyle bir işe girdik. Burada terör yok, burada huzur, moda, barış ve sanat var artık. Bu çalışmadan sonra birçok insanın ön yargısının kırılacağını düşünüyorum.'' dedi. 

'BU COĞRAFYADA BÖYLE ÇEKİMLER YAPMAK MUTLULUK VERİCİ'

Profesyonel fotoğrafçı Malik Kaya da ilk kez bu tarzda fotoğraflar çektiğini  belirterek, "Yaklaşık 20 yıldır profesyonel anlamda fotoğrafçılık yapıyorum. Duygu hanım bu projeyle geldiğinde çok mutlu oldum ve bir heyecana kapıldım. Soluğu Munzur Çayı'nın kenarında, Ovacık'ın karlı dağlarında ve yöresel taş evlerinde aldık. Beyaz örtüyle kaplanan doğada çok güzel kareler ortaya çıktı. Bölgemiz fotoğraf çekimleri için çok güzel bir yer. Her zaman bu güzellikleri görmeye gelen doğa ve fotoğraf severler vardı. İnanıyorum ki bugün yaptığımız çekimler sonucunda buraya birçok sanatsever ve modeller gelecek" dedi.