Alahverdian'ın kendine ölü süsü vererek polisten kaçma çabası, 2 yıl sonra başarısızlığa uğradı. Filmlere konu olma potansiyeli bulunan Alahverdian, sonunda İskoçya'da bir hastanede koronavirüs tedavisi görürken bulundu.

ABD'de birçok eyalette cinsel saldırı dahil bir dizi suçun zanlısı olan ve kendine ölmüş süsü veren erkeğin İskoçya'ya kaçtığı ve hayatta olduğu ortaya çıktı. Eşi olduğunu iddia eden bir kadının yurtdışında 32 yaşındayken kanserden öldüğünü duyurduğu 2020 yılından beri polisten kaçmayı başaran Nicholas Alahverdian'ın İskoçya'da bulunduğu ve koronavirüs yakalanmasının ardından hastanede ventilatörle solunum desteği aldığı, Rhode Island eyaleti polisi tarafından açıklandı.

Utah eyaleti polisinin 2018'de işlenen bir cinsel saldırı suçunu araştırırken zanlının 2008'de Ohio'daki bir cinsel saldırı suçundan mahkum edilen kişi olduğunu saptaması, vakanın gerçek boyutlarını ortaya çıkaran dönüm noktası oldu.

Çocukken ailesinin alkolik ve istismarcı olması nedeniyle Rhode Island eyaletinin çocuk, gençlik, aile yardım dairesi DCYF'nin bakımına verildiğini, DCYF'de umursamazlık ve istismardan çok çektiğini anlatarak kendine çocuk esirgeme aktivisti rolü biçen Alahverdian, 2011'de federal mahkemede DCYF'ye dava açıp her gün diğer çocukların ve çalışanların tecavüz, işkence, dayak, saldırılarına uğradığı, ama bunun DCYF yetkilileri tarafından görmezden gelindiği suçlamalarında bulundu. Ancak Alahverdian'ın istismara uğradığına dair kayıt bulunmadığını söyleyen Rhode Island eyalet yönetiminin 200 bin dolarlık tıbbi masraf borcunu silmesi karşılığı 2013'te davayı geri çekti.