Belçika'nın Gent şehrinde açılmak için gün sayan restoranın sahibi 28 yaşındaki diyetisyen Robbe Vandenhoucke, partneri Laura ile birlikte işletecekleri restoranın değişik fikrini, bir bisiklet takımının beslenme rehberliği sırasında bulmuş. BBC Türkçe'nin haberine göre; Vandenhoucke, bir sporcunun beslenmesinin o günkü yarış programına göre ayarlandığını, dağ etabı için farklı, düz bir alandaki yarışmalar için ise başka bir beslenme listesinin oluştuğunu söylüyor. 

Bisikletçilerin günlük sarf ettikleri efora göre hazırlanan beslenme listesinden aldığı ilhamla bu biçimi restoranda faaliyete geçirecek olan diyetisyen,gelen müşterilerin  ne yiyeceğini boyu, kilosu, cinsiyeti ve günlük haraketliliğinin belirleyeceğini ifade ediyor. 

Restoranda, müşterinin verdiği bilgiler neticesinde, protein ve kalori ihtiyacı hesaplanacak. Örneğin, öğle yemeği isteyen bir müşteriye, günün geri kalan saatlerinde neler yapacağı sorularak hareket durumuna göre menü hazırlanacak.

Günün geri kalanını masa başında geçiren bir kişi ile ayakta çalışan bir kişiye hazırlanan tabaklar kalori bakımından farklılık gösterecek. Kilo alımı ya da kaybı yaşamak isteyen vatandaşlara da istekleri doğrultusunda sağlıklı besinler hazırlanacak.