İstanbul’un Osmanlı İmparatorluğu döneminde 29 Mayıs 1453’te fethedilmesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Mustafa Atatürk'ün UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almasını sağladığı Ayasofya, fethin yıldönümü sebebiyle bu yıl da “Fetih Şöleni” adıyla bir dizi tören yapılmasına öncülük etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 567’nci fetih yıldönümünde Ayasofya Müzesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organizasyonuyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nca düzenlenen törende “Fetih Suresi” okuttu.

Bunun üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Ayasofya'da Kur'an okunmasını "Hristiyanların dini duygularına da bir hakaret" olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Yunan yetkililere cevaben "Fetih açmaktır, fetih gönülleri özellikle kazanmaktır" dedi. Törenlerin ardından, müze statüsünde olan İstanbul'un incisi Ayasofya'nın yeniden ibadete açılıp açılmaması konusu ise meclis gündemine taşındı.

Danıştay 10. Dairesi’nde bir dernek tarafından açılan dava kapsamında Ayasofya Müzesi’nin statüsüyle ilgili 2 Temmuz’da yargı kararı verileceği belirtiliyor.

Aylardır dünya genelinde konuşulan Korona konusunu rafa kaldıran ve ülke gündemindeki konular listesinde yerini alan Ayasofya Müzesi'nin statüsüyle ilgili kutuplaşma mecliste olduğu gibi vatandaşlar arasında da tartışma konusu oldu.

Sosyal TV sokaktaki vatandaşa Ayasofya tartışması hakkındaki görüşlerini sordu...