GÜLİN ÖZDEMİR / SOSYAL TV

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgeye entegre olarak, destek ve yardımlarını aralıksız sürdüren Uludağ Enerji, depremin sosyal etkilerini hafifleterek günlük hayata adaptasyonu desteklemek için Uludağ Enerji, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Panoffect işbirliği ile Hatay’da hazırlanan 'Yaşam ve Gelişim Kampüsü Projesi’ni hizmete açmıştı. Uludağ Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce, bu projenin detaylarıyla ilgili Sosyal TV’ye açıklamalarda bulundu.

Bursa’da yanındaki kadına sinirlenen adam çöp kovasını tekmeledi Bursa’da yanındaki kadına sinirlenen adam çöp kovasını tekmeledi

“HATAYLILAR NORMAL YAŞAMINA DÖNENE KADAR PROJE AÇIK KALACAK”

Depremin ilk gününde Ekibiyle birlikte 18 19 saat süren bir yolculuğun sonunda Hatay’a ulaştıklarını ifade eden Yüce, “Burada 14 kişilik bir ekip ile 7 gün boyunca çalıştık. Hatay’da kalmamız gerektiğine o zaman karar vermiştik. 7 gün sonunda döndüğümüzde projelerimizin devam etmesi konusunda karar aldığımızda yardım TIR’ları hazırlamaya başladık. Yardım tırlarından sonra kalıcı bir proje yapma fikri oluştuğunda da Uludağ Enerji yaşam ve gelişim kampüsünü kurduk. şimdiye kadar çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 4 bin 800’ün üstünde insan bu projeden faydalandı. Hataylılar normal yaşamına dönene kadar proje açık kalacak” diye konuştu.

“DEPREMZEDELER İÇİN ÇEŞİTLİ FAALİYETLER YAPIYORUZ”

Proje 9 konteynerin bulunduğunu ifade eden Yüce, “Bu 9 konteynerda anasınıfı, ilkokul çocukları için ayrıca bir sınıf, psikolojik danışma merkezi bir de kadın emeği atölyesi var. Haftanın 6 günü boyunca açık. 6 gün boyunca Uludağ Üniversitesi’nin hocaları tarafından eğitimler veriliyor. Çeşitli aktiviteler, oyunlar film gösterileri gibi faaliyetler yapıyoruz. Kadın emeği atölyemizde depremzede kadınlar ip ile bebek üretiyorlar. 4 aylık bir kursları var. Bunun sonunda bir sertifika alacaklar ve ömürlerinin sonlarına kadar bu bebekleri dikebilecekler. Küçükte olsa onlar için maddi bir kaynak” şeklinde konuştu.

Yüce, “Projenin temel amacının çok büyük bir yıkım görmüş deprem bölgesinde depremi hissetmiş, depremi yaşamış insanların normal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak ve birazda olsa depremi unutmalarını sağlamak ve bunun sonucunda da iyileşmelerine katkı sağlamak” dedi