Bilim insanları sadece hava ve su kullanarak, besleyici bir protein tozu üretmeyi başardı Araştırmacılar "havadan gıda ürettiklerini" söylüyor.
Haber Giriş Tarihi: 20.01.2022 13:21
sosyaltv.com.tr
Finlandiyalı girişimcilerden "sadece hava ve su kullanarak besleyici bir gıda ürettik" açıklaması geldi. Helsinki merkezli şirketin uzmanları havadaki karbon dioksit ile sudaki hidrojeni birleştiriyor.
Tek bir mikrop ile başlayan fermentasyon süreci ile toz halinde bir protein elde ediliyor. Araştırmacılar, Gaz fermentasyonu adlı bir teknoloji ile tek bir hücrenin gelişmesi için gereken koşulları oluşturuyoruz. Süreç sonunda besleyici bir toz ortaya çıkıyor" dedi. Protein tozu üretim süreci sırasında kullanılan elektrik de güneş enerjisinden sağlanıyor.
Fin araştırmacılar bu sayede "havadan gıda ürettiklerini" söylüyor.Tadına ilişkin ise şöyle bir yorum yapıldı: Nötr bir tadı var. Biraz umami hissi de veriyor. Rengi beta kerotenden geliyor. Bu madde aynı zamanda havuçlara da rengini veriyor. Sanki biraz havuç tadı da alıyorum
"Solein" adı verilen protein tozu, nötr tadı sayesinde hem tuzlu hem de tatlı gıdaların üretiminde kullanılabilecek. Araştırmacılara göre bu madde gelecekte insanlığın gıda ihtiyacını da karşılayabilir.
Birleşmiş Milletler verilerine güre dünyanın gıda ihtiyacının 2050 yılına kadar yüzde 60 ile 100 arasında artması bekleniyor.2050 yılında 10 milyara yaklaşacak küresel nüfusu doyurmak için alternatif gıda kaynaklarının önemine dikkat çekiliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
Havadan gıda ürettiler
Finlandiyalı girişimcilerden "sadece hava ve su kullanarak besleyici bir gıda ürettik" açıklaması geldi. Helsinki merkezli şirketin uzmanları havadaki karbon dioksit ile sudaki hidrojeni birleştiriyor.

Tek bir mikrop ile başlayan fermentasyon süreci ile toz halinde bir protein elde ediliyor. Araştırmacılar, Gaz fermentasyonu adlı bir teknoloji ile tek bir hücrenin gelişmesi için gereken koşulları oluşturuyoruz. Süreç sonunda besleyici bir toz ortaya çıkıyor" dedi. Protein tozu üretim süreci sırasında kullanılan elektrik de güneş enerjisinden sağlanıyor.
Fin araştırmacılar bu sayede "havadan gıda ürettiklerini" söylüyor.Tadına ilişkin ise şöyle bir yorum yapıldı: Nötr bir tadı var. Biraz umami hissi de veriyor. Rengi beta kerotenden geliyor. Bu madde aynı zamanda havuçlara da rengini veriyor. Sanki biraz havuç tadı da alıyorum
"Solein" adı verilen protein tozu, nötr tadı sayesinde hem tuzlu hem de tatlı gıdaların üretiminde kullanılabilecek. Araştırmacılara göre bu madde gelecekte insanlığın gıda ihtiyacını da karşılayabilir.
Birleşmiş Milletler verilerine güre dünyanın gıda ihtiyacının 2050 yılına kadar yüzde 60 ile 100 arasında artması bekleniyor.2050 yılında 10 milyara yaklaşacak küresel nüfusu doyurmak için alternatif gıda kaynaklarının önemine dikkat çekiliyor.
Son Haberler
Osmangazi'de bir hafta
Konya'da 7 kişinin öldüğü cinayette yargılama devam etti
Bursaspor, Vali Yakup Canbolat’ı ziyaret etti
Çocuk cinayetinden ve 38 ayrı suçtan aranıyordu, bazanın altından çıktı!
Bakan Yanık duyurdu: Afet bölgelerine 500'er bin TL yardım!
Denizden 25 yaşında genç bir kadın cesedi çıkarıldı! Kayıp ilanı verilmişti...
NATO zirvesinde öne çıkan 5 konu
Bursa'da kamyonet ve tır çarpıştı
9 yıl önce kaybolan kardeşler olayında sır çözüldü! İtiraf ettiler...
Ortağını yolda pompalı tüfekle öldürüp, cansız bedenini ormanlık alana attı!
SGK'yı 23,9 milyon TL zarara uğrattılar! 23 kişi adliyeye sevk edildi
CHP, Aykut Erdoğdu ve Tuba Torun'un istifasını istedi
Maske geri mi dönüyor? Bakan Koca'dan artan vakalarla ilgili açıklama
Bursa'da sürücü fren yerine gaza bastı! Bir genci metrelerce sürükledi, genç şoka girdi!
Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev: "Ülkemize karşı bir savaş ilanı"