Apple’ın iPhone 12 ailesini tanıtacağı “Hi, Speed” yani “Merhaba, Hız” isimli etkinliği başladı. Lansmanda ilk görücüye çıkan ürün HomePod’un ufak modeli HomePod Mini oldu.Üst kısmında dokunmatik bir ekran yer alan akıllı hoparlör Apple Music and Apple Podcasts ile çalışıyor. Söz konusu ürünün Türkiye’de satışa sunulması beklenmiyor.

5G teknoloji ile gelecek olan iPhone 12 bir önceki modele göre, yüzde 15 daha küçük olacak. iPhone 11'in siyah, beyaz, yeşil, kırmızı ve mavi renk seçenekleri ile geleceği açıklandı.

A14 Bionic chip ile gelecek olan cihazın arka tarafında iki adet kamera bulunuyor. Bu iki kamera da 12 MP değerinde. 6.1 inç ekrana sahip olan iPhone 12 4GB RAM ile geliyor. Apple’ın bu modelde sunduğu depolama seçecekleri ise 64 GB, 128 GB, 256 GB şeklinde.

Yıllardır Eylül ayında gerçekleşen yeni telefon sunumları, bu sene corona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle kısa süreli bir erteleme yaşadı ve geçen ay yeni servisler, yeni Apple Watch ve iPad serisi tanıtıldı.  Apple’ın akıllı telefon serisinde son yıllarda yaşanan en büyük değişim 2017’deki iPhoneX dışında 2014’te tanıtılan ve büyük ekranların devreye alındığı iPhone 6 ile yaşanmıştı.

Bu seri Apple için bir rekor getirmiş ve tanıtımdan sonraki dört çeyrekte 231 milyon adetlik bir satış rakamı yakalanmıştı. Apple 2018’de ünite satışlarını ayrı raporlamayı bırakana kadar bu istatistik firma için bir rekor olmuştu.