Yeni Adana Stadı'nda 16 Ekim Cumartesi günü saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcıları ise Murat Altan ve Bahtiyar Birinci olacak.
Ligde 6 puanla 17’inci sırada bulunan Yeni Malatyaspor, Teknik Direktörlük görevine yeni getirilen Sumudica ile çıkacağı ilk lig maçında galibiyet arayacak.


Sarı-siyahlılarda geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle Hatayspor karşısında forma giyemeyen kaptan Adem Büyük’ün hafta içi antrenmanlara katıldığı ve Adana ekibi karşısında forma giyemeyeceği öğrenildi.
Bu sezonki oynadığı 8 maçta sadece Göztepe ve Gaziantep GK galibiyetleri 6 puan toplayabilen Yeni Malatyaspor’un 6 mağlubiyeti bulunuyor. Ligde son 5 maçını puansız kapatan sarı siyahlılar, deplasmanda Adana Demirspor karşısında yeni teknik direktör Sumudica ile galibiyete ulaşarak çıkışa geçmek istiyor.


Şu ana kadar 4 kez Adana Demirspor ile karşılaşan Yeni Malatyaspor, yarınki müsabaka da 5. randevuya çıkacak. Oynanan 4 maçın 3’ü beraberlikle sonuçlanırken, tek galibiyet ise 2017 yılında Yeni Malatyaspor’un deplasmanda 2-1 üstünlüğü ile bitti.