Süper Lig'in 37. haftasının perdesi Fenerbahçe-Kasımpaşa maçıyla kapandı. Sezon sonuna az bir süre kala üç büyüklerin şampiyonluk yarışı da nefes kesmeye başladı. Fenerbahçe, Kadıköy’de Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puan aldı. Sarı Lacivertliler puanını 72'ye yükselterek Beşiktaş'ın arkasında 2. sırada yer almaya devam etti. Fenerbahçe, kalan 5 maçın hepsini kazanarak son haftaya kadar şampiyonluğu kovalayacak.

Beşiktaş ise 75 puanla zirdeve yer alıyor. Kayserispor'u 3-1 yenerek son 2 haftada yaşadığı önemli puan kayıpları sonrası rahat bir nefes alan Sergen Yalçın'ın öğrencileri strese girdi. Siyah Beyazlılar bu saatten sonra hata yapıp ezeli rakiplerine zirveyi vermeyeye çalışacak.

3.sıradaki Galatasaray ise 37. haftada Antalyaspor deplasmanında 1-0'lık galibiyetle dönerek aldığı 3 puanla yarıştan kopmadığını gösterdi. Fatih Terim idaresindeki Sarı Kırmızılılar, maç maç galibiyete odaklanarak zirve takibini sürdürecek.

38. haftada Beşiktaş; 28 Nisan Çarşamba günü Çaykur Rizespor ile deplasmanda saat 20.30'da, Fenerbahçe; 29 Nisan Perşembe günü Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda saat 20.30'da, Galatasaray ise 28 Nisan Çarşamba günü evinde İttifak Holding Konyaspor ile mücadele edecek. Bu maç da saat 20.30'da başlayacak.