Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında sahasında konuk ettiği Fraport Tav Antalyaspor'a 3-0 mağlup olarak kupa macerasının sonuna geldi. Yeşil Beyazlılar Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan mücadelede rakibine teslim oldu. 6.dk'da penaltı kazanan akdeniz ekibi, Hakan Özmert ile 1-0 öne geçti.

33'te Gökdeniz Bayraktar ve 36.dk'da ise Jahovic ile birlikte golleri ard arda kalesinde gören Timsah, ilk yarıyı 3-0 geride kapattı. 

Maçın ikinci yarısında oyundan düşen ve silik bir performans sergileyen Bursaspor, skor üretemeyince maçtan 3-0 mağlup ayrılarak organizasyona veda etti. Antalyaspor ise adını çeyrek finale yazdırdı.

Bursaspor'un genç yıldızlarını izleyenler arasında önemli isimler de vardı. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş tribündeki yerini alarak maçı izledi. 

Mücadeleyi izleyenler arasında Bursaspor'u hiç bir zaman yalnız bırakmayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da vardı. 

BURAYA KADAR NASIL GELDİ ?

Bu sezon kupa serüvenine 3. Tur’dan başlayan Bursaspor, 3. Lig ekiplerinden Karşıyaka’yı penaltılar sonucu evinde eledi. Ardından 2. Lig ekiplerinden 1922 Konyaspor’u da evinde 1-0 ile geçen Timsah, son olarak Süper Lig ekiplerinden Göztepe’yi de deplasmanda, uzatmalarda 5-4 yenerek Son 16 Turu’na yükselmişti.