Bursaspor, TFF 1'inci Lig’de devre arasına girilmesiyle, gözünü kupaya çevirdi. İlk yarıyı 27 puan ile 9'uncu basamakta tamamlayan Mustafa Er'in öğrencileri, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda evinde oynayacağı Fraport TAV Antalyaspor maçının hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 12 Ocak Salı günü Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda tek maç üzerinden oynanacak zorlu maçta, VAR da devrede olacak.

Bu sezon kupa macerasına 3'üncü turdan başlayan Bursaspor, evinde Karşıyaka’yı penaltılar sonucu eleyerek üst tura yükseldi. 4'üncü turda 2'nci Lig ekiplerinden 1922 Konyaspor’u konuk eden Bursa ekibi, sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrılarak adını 5'inci tura yazdırdı. Bu turda ise, İzmir deplasmanına çıkan Bursa ekibi, Göztepe’yi uzatmalarda 5-4 mağlup ederek son 16’ya kaldı.

Kupada eski günlerine özelm çeken Bursaspor, son 5 sezondur son 16 turunu geçemedi. 2015-16 ve 2017-18 sezonlarında kupaya son 16 turunda veda eden Timsahlar, geçtiğimiz sezon 5'inci turda, bir önceki sezon ise 4'üncü turda kupadan elendi. Bursa ekibinin, 2016-17 sezonundaki kupa serüveni de henüz grup aşamasında son buldu.

Yeşil Beyazlılar, daha önceki sezonlarda ise özellikle kupa başarısıyla ön plana çıktı. 2011-12 sezonunda kupada final oynama başarısı gösteren Bursa temsilcisi, Fenerbahçe’ye 4-0’lık skor ile mağlup oldu. 2013-14 sezonunda da yarı finale yükselen Bursa ekibi, burada eşleştiği Galatasaray’a elenerek kupaya veda etti. Ertesi sezon bir kez daha finale çıkan Bursaspor, yine Galatasaray ile karşılaşırken; çekişmeli geçen karşılaşma sonrası 3-2 kaybederek kupayı kıl payı kaçırdı.