TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor, bugün Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Fraport-TAV Antalyaspor’u konuk edecek.  Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak olan zorlu karşılaşmasaat 15.45’te başlayacak. Trabzon bölgesi hakemlerinden Yasin Kol’un düdük çalacağı maçta, Kol’un yardımcılıklarını Mehmet Şahan Yılmaz ve Utku Tunavelioğlu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Efe Tanrıverdi olacak.

Bu sezon kupa serüvenine 3. Tur’dan başlayan Bursaspor, 3. Lig ekiplerinden Karşıyaka’yı penaltılar sonucu evinde eledi. Ardından 2. Lig ekiplerinden 1922 Konyaspor’u da evinde 1-0 ile geçen Timsah, son olarak Süper Lig ekiplerinden Göztepe’yi de deplasmanda, uzatmalarda 5-4 yenerek Son 16 Turu’na yükseldi. Son 5 yıldır çeyrek finale kalamayan Yeşil Beyazlılar, düzeni bozmak istiyor.

İki ekip, bu maçla birlikte 54. kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce lig ve kupada oynanan karşılaşmalarda Bursaspor’un üstünlüğü dikkat çekiyor. Bursa temsilcisi, 24 maçı kazanırken; Fraport-TAV Antalyaspor ise 16 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. Geride kalan 13 mücadelede ise beraberlikle bitti. 


Bursaspor’un ev sahipliğinde oynanan 26 maçta da yeşil beyazlılar, 14 kez galibiyet elde etti. 7 maç berabere sonuçlanırken, 5 kez Antalya ekibi kazandı.

Maçın hakemi Yasin Kol, daha önce Bursaspor’un 2, Fraport-TAV Antalyaspor’un da bir maçını yönetti. Bursaspor, bu iki maçtan da galibiyetle ayrılırken; geçtiğimiz sezon oynanan TFF 1. Lig müsabakalarında evinde Ümraniyespor’u 2-1, deplasmanda da Akhisarspor’u 1-0 yendi.