Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde bu sezon harikalar yaratan Bursa Büyükşehir Belediyespor, emeklerinin karşılığını aldı ve şampiyonluğu garantiledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın öncülüğünde sporda marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerleyen kulüp, Bursa'ya yeni bir zafer daha yaşattı.

Bu sezon ligde fırtına gibi esen çıktığı 25 maçta 24 galibiyete imza atan potanın perileri  26. hafta mücadelesinde sahasında Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’u 66-59 mağlup ederek daha önce bir çok kez kapısından döndüğü Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi başardı. Rakibiyle Şahin Başol Spor Salonu’nda karşı karşıya gelen Büyükşehir, elde ettiği sonuçla bitime 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

Maçın ilk çeyreğini 17-14 geride tamamlayan Yeşil Beyazlılar,mücadelenin ikinci yarısına 36-25 üstün girdi.Üçüncü periyotta üstün bir görüntü sergileyen Periler, son periyoda 57-45 önde girdi. Bursa'nın İncileri, maçtan da 66-59 üstün ayrılırken, üst üste 9. galibiyetini alarak bitime 4 hafta kala Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselmeyi garantiledi.

Bursa Büyükşehir Belediyespor şampiyonluk coşkusunu  karşılaşma sonrasında doyasıya yaşadı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da coşkuya ortak olurken, sporcuları gönülden tebrik etti. Kulüp Başkanı Gökhan Dinçer de oyuncular ve teknik ekibi kutladı.

Şahin Başol Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz da takip etti.

Periler de karşılaşma sonrasında polis selamı vererek Polis Teşkilatı'nın 176. kuruluş yıldönümünü kutlayarak şampiyonluğu armağan ettiler.