Bursaspor, TFF 1.Lig'e verilen aranın ardından yeniden merhaba diyor. Yeşil Beyazlılar devre arasının ardından 2. yarının ilk maçına bu akşam deplasmanda Adana Demirspor karşısında çıkacak. Devre arasını Antalya Belek'te 10 gün kamp yaparak geçiren Timsah, kamptaki emeklerinin karşılığını Adana deplasmanından 3 puanla dönerek almak istiyor. 

Zorlu randevu öncesinde Bursaspor, 2. yarıya  27 puan ile 9’uncu sırada başlayacakken, Adana Demirspor ise 31 puan ile 5’inci sıradan lige start verecek. 

İki ekip, bu kritik mücadele ile birlikte 53’üncü kez kozlarını paylaşacak. Daha önceki maçlarda  24 galibiyet Bursaspor'un üstünlüğünü gözler önüne seriyor. Adana ekibi ise sadece 16 maçta kazanan taraf oldu. Geriye kalan 12 maçta ise takımlar sahadan beraberlikle ayrıldı. 

ÖNCEKİ MAÇ ADANA'NIN

Ligin ilk yarısında Bursa’da oynanan maçı Adana Demirspor, 3-1 kazanmıştı. Adana’da oynanan maçlarda ise ev sahibi ekibin üstünlüğü göze çarpıyor. Rakibine 26 kez konuk olan Bursaspor, bu maçlardan yalnızca 6’şar galibiyet ve beraberlik çıkarırken, 14 mücadeleyi ise kaybetti. Bursa temsilcisi, geçen sezon Adana’da oynadığı her iki karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrılırken, Adana karşısındaki deplasman kabusuna son vermek istiyor.

GALİBİYET İÇİN PRİM DESTEĞİ

Karşılaşma öncesinde Bursa şehri galibiyet için tek yürek oldu. Mali krizle boğuşan Bursaspor'a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 535’er bin lira katkı sağlarken aynı zamanda Otto Medya Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Dinçtürk, Beyçelik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faik Çelik ve Harput Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Etkeser tarafından da 50’şer bin liralık galibiyet primi verilecek.

Bu akşam saat 19.00’da 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanacak karşılaşmayı hakem Onur Özütoprak yönetecek.