Gazeteci Fatih Altaylı'nın iddiaları spor gündeminden düşmüyor. Yıldız futbolcu Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferinin perde arkasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Altaylı  'İmece ile Özil' başlığıyla yayımlanan yazısında bir takım iddialar ortaya attı.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye transferi sonrası yapılan açıklamalara çok güldüğünü ve 'aptal yerine konmanın çok hoşuna gittiğini' söyleyen Altaylı, "Arsenal'de yılda 16 milyon euro kazanan Mesut, Fenerbahçe'yi ve ülkesini o kadar seviyormuş ki, buraya 3 milyona gelmiş" dedi. Özil'in daha önce kariyeri için Almanya Milli Futbol Takımı'nı tercih ettiğini ve yıllarca bu formayla top koşturduğunu ifade eden Altaylı, "Ani yükselen vatan, millet ve Sakarya aşkı ve damarlarında birdenbire sarı lacivertleşen kan beni çok duygulandırıyor" görüşünü dile getirdi.

''KİMSE KİMSEYİ YEMESİN''

Yazının devamını şöyle sürdüren Altaylı; "Kimse kimseyi yemesin. Doğrudur, Fenerbahçe Mesut Özil'e 3 milyon euro verecek olabilir. Paranın geri kalanı Mesut Özil'e başka bir yöntemle aktarılacak ve bunu herkes biliyor. Yapılan organizasyona göre Özil'e 6 milyon euro kamuya iş yapan birtakım müteahhitlerin kesesinden, 4 milyon euro ise bu transferde büyük emeği olan bir televizyon patronunun cebinden verilecek. Buna da uygun bir kılıf hazırlanacak. Anlayacağınız bir tür 'imece' ile Herr Özil getirildi. Yapabilene helal olsun da, umarım bu çabaya değer." ifadelerini kullandı.