Nisâ Suresi 58. Ayet Tefsirini bilenler bilir. “Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emrediyor.” Ne güzel bir emir değil mi?

Halihazırda Bursaspor’da maalesef işi bilmeyen, işin ehli olmayan herkes toplanmış. Yani Nisâ Suresi 58. Ayet mealinin tam tersi.

Maalesef toplanmaya da devam ediyorlar. Peki Bursaspor’a ne oluyor? Her geçen gün biraz daha karanlığa gidiyor. Sezon başından buyana olanları tekrarlamayacağım. Zaten biliyorsunuz.

Ama ders çıkaran var mı? Tabi ki yok. Kafalarına göre futbolcuların sözleşmeleri feshediliyor, hafta geçmeden bir tanesi affediliyor. Gençleştirme operasyonu yapılıyor. 24 yaşındaki futbolcu yaşlı diye kesik yiyor. Sözleşmesi feshedilen 31 yaşındaki futbolcu affedilerek takıma döndürülüyor.

Gerçekten neyin peşindesiniz? Anlaşıldı. İşin ehli kesinlikle değilsiniz. Ama geçen süre zarfında bir tane doğru iş de yapmadınız.

Adil de değilsiniz. İşin hakkını verebilecek durumda da değilsiniz. Peki niye oradasınız? Bursaspor bir alt lige düşünce mi gideceksiniz? Borçlar katlanıyor. Ama yeni harcama kapıları açmaya çalışıyorsunuz. İdari menajer konusuna hiç girmiyorum bile… Sportif direktör konusunda görüşmeler yapılıyormuş.

Ne yapacak bu sportif direktör? Gelip bu futbolcuların şaha kalkmasını mı sağlayacak. Bu futbolcular şaha kalkamaz. Bursaspor’u farkındaysanız her seferinde ipten alanlar da geçen seneki kadrodan kalan gençler. Yeni alınanlardan akılda kalır bir hamle görmedik, göremeyiz de. Çünkü hiçbiri Bursaspor ayarında futbolcu değil. Bursaspor ayarında olanlar ise ununu elemiş, eleğini de asmış.

Eldeki değerleri de bir şekilde kaçırıyorlar. İsmail Çokçalış’ın açıklamaları çok önemli. Bence okumayanlar varsa mutlaka okusunlar.

Evet dün akşam bu sene transfer edilen futbolcuların attığı gollerle Bursaspor kümede kalma yolundaki en önemli rakiplerinden biri olan Denizlispor’u yendi. Ama Denizlispor da bu ligin zayıf takımlarından biri. Bu gerçeği göz ardı etmemek lazım.

Bursaspor’un dün aldığı galibiyet önemli ama gerçekleri değiştirmiyor. Geçen Bursaspor tribünlerinin önemli isimlerinden biri olan Sedat Yıldız bir tvit atmış.

İşte bu görselde yazanlar Bursaspor’un şuan ki gerçekleri. Ben bu yazıyı yazmak için özellikle dünkü maçı bekledim. Çünkü özellikle mağlubiyetlerden sonra yazı yazdığımı ya da video çektiğimi iddia edenler var. Bursaspor bu sene genellikle mağlup olduğu için video ve yazılarım ona denk gelmiş olabilir. Ama dün kazandı ben bugün gerçekleri yazıyorum.