Sezon başında transfer tahtası kapalı olduğunda dolayı takıma takviye yapamadıkları için genç ağırlıklı bir kadroyla başlayan Bursaspor, genç oyuncularının değerini bir kez daha futbol camiasına ispatlamış oldu.

Vakıfköy patentli genç isimler 16 haftada topladıkları 24 puanla kendilerini futbol otoritelerine gösterirken, bu durum resmi olarak da kanıtlandı.

Dünyanın önde gelen spor sitesi olan Transfermarkt, oyuncuların piyasa değerinde güncelleme yaptı. TFF 1.Lig'de en değerli oyuncular listesinin ilk iki sırasını ise Genç Timsahlar aldı. 21 yaşındaki Burak Kapacak, 1 milyon 800 bin Euro ile TFF 1.Lig'in en değerli oyuncusu oldu.

Bu sezon yaptığı sıçramayla adını her kesime duyuran takımın 18 yaşındaki genç yıldızı Ali Akman ise 1 milyon 500 bin Euro ile en değerli ikinci oyuncu oldu. Piyasa değerine göre Bursaspor'daki en çarpıcı sıçramayı da Batuhan Kör yaptı.

Batuhan 25 bin Euro olan piyasa değerini 29 katına çıkararak 725 bin Euro yaptı. Yeşil Beyazlılarda bu üçlüyü 525 bin Euro ile Emirhan Aydoğan ve 475 bin Euro ile İsmail Çokçalış izledi.