Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2020 yılında hizmete giren Gürsu Gençlik Merkezi, 8 farklı atölyesi ve 50 farklı alanıyla ilçedeki gençlere hizmet vermeye devam ediyor.

850’si kız, 680’ni de erkek olmak üzere toplam bin 530 kayıtlı faal üyesi bulunan Gençlik Merkezi’nde, gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda serbest zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamanın yanı sıra manevi değerlerine sahip, milli duyguları taşıyan, sosyal ve kültürel olaylara karşı duyarlı gençlerin yetişmesi amaçlanıyor.

100 bin nüfusa sahip olan Gürsu ilçesinde 11 ilkokul, 10 ortaokul ve 8 lisede 20 bin öğrenci eğitim görüyor. Tüm bu öğrencilerle birlikte yaklaşık 30 bin gence hitap eden Gürsu Gençlik Merkezi’nde

4 Gençlik Lideri, 25 eğitmen ve gönüllü gençlerle hizmet verilirken, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere gençlerin talebine göre 7/24 saat aralığında çalışılıyor.

Ayrıca her hafta gençlerle birlikte Bursa’nın kültürel, sanatsal, tarihi ve turistik yerlerine düzenli olarak ücretsiz geziler düzenleniyor.

Köy muhtarlarıyla işbirliği içerisinde gönüllü gençlerle birlikte köyler ziyaret edilerek, buradaki okullarda eğitim gören çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Bunun yanında gençlik kamplarına (deniz ve doğa kampı) ilçe genelinden daha çok gencin katılımı da sağlanıyor.

Ayrıca okullarla yakın iş birliği içerisinde faaliyetler tanıtılarak daha çok çocuk ve gencin Gençlik Merkezi’nden faydalanması sağlanıyor.

Buna ek olarak Avrupa Birliği Proje Eğitimleri ile projeler gerçekleştirip gençlerin bu imkanlardan yararlanmasını da sağlanıyor.

Diğer yandan Gürsu Gençlik Merkezi, faal üye sayısı ve 50 farklı alandaki faaliyet sayısı ile Türkiye’de 350 gençlik merkezi arasında ilk 5 içerisinde yer alıyor.