Ezeli rakipler arasındaki gerginlik gittikçe büyüyor. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile Galatasaray Başkanı araındaki polemik büyüdü. 

Sezon başında Çaykur Rizespor’dan Galatasaray’a transfer olan Oğulcan Çağlayan hakkında verilen yargı kararı iki takım başkanlarını birbirine düşürdü. 

Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) bu transfer ile ilgili davada Oğulcan Çağlayan'a 6 maç men cezası 1.2 milyon Euro da ödemesine hükmetmişti. Kararın ardından Ali Koç, Galatasaray’ın kararı Tahkim Kurulu’na götürmesine karşılık, “Futbolcu ayartmanın bedeli vardır. Tahkim Kurulu'na sesleniyorum, gözümüz üstünüzde” ifadelerini kullanmıştı. Koç'un bu söylemlerinin ardından gözler Mustafa Cengiz cephesine çevrildi. 

Cengiz'den ise cevap gecikmedi. Konuyla ilgili GS TV'ye konuşan Cengiz, Koç'a sert sözlerle yüklenerek, "Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarını dinledim. Bu kadar sorumsuz bir açıklamayla ilk kez karşılaştım. Karar 4 Aralık'ta alınmış. Bize yeni iletildi. Sayın Ali Koç, bizi ayartan kulüp gibi gösteriyor, 'Bu kulüp bunu hep yapıyor, devamlı yapıyor, gerekli ceza verilsin, gözüm üzerinizde ey Tahkim' diyor. Biz ayartan kulüp değiliz. Gelen 21 sayfa yazıda açıkça Galatasaray ayartan kulüp değildir. Fenerbahçe, çok değerli bir rakip camiamız. Her zaman saygı duyarım. Buradaki söylemlerim tümüyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yönelik. Sevgili Ali Koç, sen haddini bileceksin. Yargıyı tahakküm altına alamazsın. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin. Yargıya, mahkemelere ve tahkime hakim olamazsın.'' dedi.