HABER MERKEZİ/ MELİSA ÖZTÜRER

Bursaspor TFF 1.Lig'de ilk yarının son maçına bugün Ankara'da çıkacak. Yeşil Beyazlılar 17. hafta karşılaşmasında deplasmanda Ankara Keçiörengücü'ne konuk olacak.

Bu sezon genç ağırlıklı kadroyla başarılı işlere imza atan Timsah, Ankara deplasmanından 3 puanla dönerek, devre arasına moralli girmek için sahaya çıkacak.Bursaspor son haftaya aldığı 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 24 puanla 9. sırada girerken, 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Keçiörengücü ise 28 puanla 7. sırada giriyor. 

İki ekip, bugünkü maçla birlikte 5’inci kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan maçlarda Bursaspor 2 galibiyet elde ederken, Ankara Keçiörengücü ise bir kez kazandı, diğer maçlar  ise beraberlikle sonuçlandı.  51 yıllık aranın ardından ilk kez geçtiğimiz sezon iki ekip, yeniden karşı karşıya gelirken geçen sezon oynanan maçları Keçiörengücü 1-0’lık skorlarla kazandı. 

Bu zorlu randevu aynı zamanda ligin en fazla gol atan takımı ile, en az gol yiyen takımını da karşı karşıya getirecek. Bursaspor, geride kalan haftalarda 30 kez rakip ağları sarsarken,  Altay ile birlikte TFF 1.Lig'in ligin en golcü takımı oldu. Ankara Keçiörengücü de, kalesinde yalnızca 12 gol görürken, bu alanda ligin en az gol yiyen ekibi oldu. 

Bursaspor'un bu sezon gol yollarında en önemli silahlarından biri olan Genç futbolcu Ali Akman, kart cezası nedeniyle bu maçta kadroda olamayacak. Yeşil Beyazlılarda Emirhan Aydoğan, Ramazan Keskin, Özer Hurmacı ve Burak Kapacak da, kart cezası sınırında bulunuyor. Bu oyuncular şans bulmaları ve kart görmeleri halinde ikinci yarının ilk karşılaşması olan Adana Demirspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. 

Aktepe Stadı'nda saat 13.30'da başlayacak mücadelede Antalya bölgesi hakemlerinden Murat Erdoğan görev alacak. Erdoğan’ın yardımcılıklarını Bersan Duran ve Mehmet Şengül yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise, Oğuzhan Aksu olacak.