Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından özel spor tesislerinin kayıt altına alınmasına yönelik çabalar olumlu sonuçlar verdi. Spor kulüplerinin çalışmaları ve antrenman yapılan spor tesislerinin niteliklerinin artırılmasını hedefleyen çalışmalar sonucunda, özel spor tesislerinin ruhsatlandırılmasında rekor artış sağlandı.

2013 yılına kadar 9 olan ruhsatlı spor tesisi sayısı, İl Müdürlüğünün yürüttüğü bilgilendirme, yönlendirme ve denetim çalışmaları sonucunda ruhsat işlemleri devam edenlerle birlikte 200’e ulaştı.

RUHSATSIZ FAALİYETE İZİN YOK

Özel spor tesislerinin kurulmasına ve denetimine dayanak sağlayan “Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği” ile 3289 sayılı Spor Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun’un “Özel Salon Açılması” maddesi uyarınca, gerçek ve tüzel kişilerce açılacak tesisler için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden çalışma izni ve yeterlilik belgesi alma zorunluluğu bulunuyor.

Bu kapsamda İl Müdürlüğünden çalışma izin belgesi almayan spor tesislerine izin verilmeyeceğine dikkat çekildi. Ruhsatsız olarak faaliyet yürüten tesislerin cezai yaptırımlara maruz kalmaması için ruhsat işlemleri için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.