Spor faaliyetleri ile farkındalık oluşturarak vatandaşların düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, spora başlayan sporcuların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakaların düzenlenmesi, spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerin bağlı oldukları kulüplerin ve başarılı sporcuların tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması ve amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusu oluşturulması ile spora katılımın üst sevilerde olmasının amaçlandığı etkinlikler kapsamında 4-10 Ekim tarihlerinde Amatör Spor Haftası kutlamaları yapılıyor. Pandemi nedeniyle bir yıllık aranın ardından Amatör Spor Haftası kapsamında belirlenen 2021 Sporun En’leri için Atıcılar’daki Çok Amaçlı Spor Salonu’nda ödül töreni düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, ödül alan sporcular ve yakınlarının katıldığı törende Sporun En’leri ödülleri sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç, “Bursa gerçek anlamda bir spor şehri. Sporcu sayısıyla, takım sayısıyla oynanan müsabaka sayısıyla bana göre İstanbul’dan sonra bir numaralı şehir. Böyle bir şehirde görev yapmanın onuru da çok farklı bir duygu. Biz her zaman başarıyı hedefliyoruz. Sporcu kardeşlerimizde bu başarıları yaşatıyorlar. Bizlerde ödül vererek kendilerine teşekkürlerimizi göstermek istedik. Nice başarılarda görüşmeyi diliyorum” diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak da sporun önemine işaret ederek, “Amatör Spor Haftası 4-10 Ekim tarihlerinde kutlanıyor ama biz İl Müdürlüğü olarak, sizler kulüpler olarak, senenin her günü spor yaptırmak için hep birlikte emek sarf ediyoruz. Bu emeklerin karşılığı olarak da başarılı sporcularımız, başarılı antrenörlerimiz var. Başarılı kulüp başkanlarımız var. Ben il müdürü olarak ekibim adına hepinizi başarılarınızdan dolayı canı gönüldün tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sporun içinde kalmaya devam edelim inşallah” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Sporun En’lerine ödülleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Osman Kılıç tarafından verildi.

Hatice Kübra İlgün, Fikret Temocin, Gökhan Dinçer, Berke Akçam, Ceren Kocur, Salih Yılmaz, Muhammet Khalvandi, Muhsin Kaedi, Zakir Özgür, Hayrettin Özbağkıran, Aziz Yılmaz, Ahmet Mestan ve Orhan Can Spor En’leri ödüllerine layık görüldü.