Sezonun devre arasında Süper Lig ekiplerinin de almak istediği Aaron Boupendza Rusya Ligi’ne gidiyor… Ligde Hatayspor formasıyla şu ana kadar 18 gol atan ve tüm dikkatleri üzerine çeken 24 yaşındaki Gabonlu oyuncu Krasnador’a transfer oluyor. Süper Lig devleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da gündeminde bulunan golcü futbolcu, Rusya Premier Lig’in yolunu tutmaya hazırlanıyor. Hatay’da bulunan Rusya Temsilcisinin yöneticileri, Atakaş Hatayspor’un isteğini kabul etti ve golcü futbolcunun transferi gerçekleşti. İlk teklif olarak 8.5 milyon Euro önerilen rakamın daha sonra revize edildiği ve tarafların el sıkıştığı belirtildi.

Yapılan anlaşmaya göre bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro ödenecek -Bir sonraki satıştan Hatayspor %20 daha alacak

-Boupendza sezonu Hatayspor’da tamamlayıp Haziran ayında Krasnador’a geçecek

Atakaş Hatayspor'un son 5 yıldır gündemi sarsan başarılara imza attığını ifade eden Lütfü Savaş, “Oynadığı ahenkli futbol ve oyun anlayışı ile kamuoyu tarafından takip edilen takımımızın başarılı futbolcusu Aaron Boupendza için Krasnodar ile görüşmelere başladık. Dün itibariyle başladığımız görüşmeler şu an için olumlu ilerliyor. Transfer görüşmeleri büyük ihtimalle perşembe akşamı sonuçlanır” diyerek Boupendza'yı sezon sonuna kadar takımda tutmak istediklerini sözlerine ekledi.

Boupendza'yı bugüne kadar birçok kulübün transfer etmek istediğini bir kez daha yineleyen Savaş, “Oyuncumuza hem ülkemizden hem yurt dışından birçok kulüp teklifte bulundu. Bu görüşmelerde sadece parayı değil futbolcumuzun isteğini ve geleceğini de düşündük. En çok para vereni değil oyuncumuza en çok değer vereni tercih etmek istedik. Transferi her iki tarafın da mutlu olacağı şekilde sonuçlandırmak istedik” dedi. Savaş, transferin şartları hakkında sorulan sorulara da yanıt verdi. Boupendza için daha önce açıkladığı rakama yakın bir rakam üzerinde görüştüklerini ifade eden Savaş, transferin tüm detaylarını sonuçlandığı zaman açıklayacaklarını belirtti.