THY Euroleague finalinde Barcelona ile  karşaşan Anadolu Efes rakibini 86-81 yenerek Euroleague Kupas'nın sahibi oldu.

Anadolu Efes THY Euroleague'de tarih yazdı ve şampiyon oldu! Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Final-Four'un finalinde İspanyol ekibi Barcelona ile karşılaşan temsilcimiz, rakibini 86-81 yenerek THY Euroleague şampiyonu olup Avrupa'nın zirvesine çıktı.

Almanya'nın Köln kentindeki Lanxess Arena'da oynanan mücadelenin ilk çeyreği Barcelona'nın 22-15 üstünlüğüyle tamamlandı.

Anadolu Efes, ikinci çeyrekte bir ara 10 sayı geriye düşse de farkı kapatıp öne geçti. 

Üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Anadolu Efes, final periyotuna 65-58 önde girdi.

Dördüncü çeyrekte bitime 4 dakika kala Barcelona eşitliği yakalasa da Micic ve Larkin'in sayılarıya yeniden öne geçen Anadolu Efes, üstünlüğünü son saniyeye dek korudu ve maçtan 86-81 galip ayrılarak şampiyonluğa uzandı.

Anadolu Efes, 2017 yılında Fenerbahçe’nin ardından ikinci kez THY Euroleague kupasını Türkiye’ye getirdi.
THY Euroleague Final-Four finalinde İspanyol ekibi Barcelona’yı mağlup eden Anadolu Efes, kupayı ilk kez müzesine götürdü. Kupa tarihinde ikinci kez bir Türk takımı kazanmış oldu. Daha önce 2017 yılında İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynan Final-Four’da Fenerbahçe de kupayı kazanan ekip olmuştu.

THY Euroleague'de sezonu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes düzenlenen törenle madalyalarını ve kupasını aldı.
Anadolu Efes, THY Euroleague finalinde karşılaştığı İspanyol ekibi Barcelona’yı 86-81'lik skorla mağlup ederek şampiyon oldu. Lacivert-beyazlılarda oyuncular ve teknik ekip mücadelenin sona ermesinin ardından büyük sevinç yaşadı. Şampiyon Efes daha sonra düzenlenen törenle madalyalarını aldı. Euroleague CEO’su Jordi Bertomeu'nun takdim ettiği kupayı kaptan Doğuş Balbay havaya kaldırdı.