Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kendisinin sıkı taraftarı olduğu Bursaspor'a ilişkin çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sosyal TV Genel Yayın Yönetmeni Enhar Güneş'in sorularını yanıtlayan Başkan Aktaş, Bursaspor adına büyük üzüntü içinde olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Üzgünüm. Keşke Bursaspor böyle olmasaydı.Ama bulunduğum her ortamda da ifade ettim. Çünkü çok soruluyor bu soru bana. Bursaspor'un hali ne olacak diye. Belki de yanlış burada başlıyor. Bursaspor sadece Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bir şube müdürlüğü, daire başkanlığı veya bir şirketi gibi ya da birimi gibi bir şey değil. Bursaspor bütün Bursa'nın ise o zaman herkesin bunu kendine sorması lazım. Geçirilen süreçler normal süreçler değil. Temennim inşallah bu konuda herkes üzerine düşen sorumlulukları yerine getirir. Ben seçilecek olan arkadaşlara başarılar ve kolaylıklar diliyorum. Bana da adaylıklarını açıkladıktan sonra telefon açtı şuan ki başkan adayı. Aynen şunu ifade ettim. Önce sizi tebrik ediyorum. Kendi cesaretinizle çıktınız. Kutluyorum. Kanuni çerçevede elimden gelen bütün gayreti ortaya koymaya çalışırım. Lakin sadece bana dayanan bir sistemle  bir çıkış açısı ortaya koyduysanız, öncekilerden sürecin hiç farklı olmayacağını ifade ettim. Kesinlikle böyle bir düşüncemiz yok. Zaten o yüzden sizi şimdi arıyorum diye bana ifade etti. İnşallah muvaffak olurlar. Başarılı olurlar. Ama bu işin sürdürülebilir olması gerekir." 

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMAZSA KURTULUŞ OLMAZ

Bursaspor'un 2010 yılında şampiyon olduğunu ve borcunun da olmadığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Bursapor 2010'da şampiyon oldu. Bugün Bursaspor maalesef bir alt ligde 10 yıl sonra. Şampiyon olan Bursaspor borçsuzdu. Şimdi Bursaspor'un 490-500 milyon borcundan bahsediliyor. Kurtarılır mı? Hepsi kurtarılır. Ama 3 milyon 56 bin dersem mübalaa olur. Bebekleri ve çok yaşlıları buna katamam belki ama şehrin bir çok dinamiğinin bu konuda elini taşın altına koyması lazım. Bakın ziyaret etmek, iyi dilek ve temenni etmekle Bursaspor asla kurtulmaz. Taşın altına elini sokması gereken herkes taşın altına elini sokarsa Bursaspor'un kurtulacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.