Bursaspor'un 18 yaşındaki Ümit Milli futbolcusu Ali Akman  TFF’nin Riva’daki kampında TRT Spor’un canlı yayınında soruları yanıtladı. 

Herkesin merakla beklediği transfer haberleriyle ilgili konuşan genç yıldız, 

“Kendimi ‘top level’ denilen en üst seviyeye hazırlıyorum. Bunun için en doğru yolları izlemek istiyorum. Kademe kademe gitmenin doğru olacağını düşünüyorum. Kendimde en üst seviyelere çıkabilecek potansiyeli görüyorum ve kendime güveniyorum. Başlangıcı herzaman benim performansım olacaktır. İnşallah böyle hiçbir zaman yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğim. Ben futbol için yaşıyorum. Futbol için herşeyi yapıyorum. En iyi yerlerde olmak istiyorum. Ben kendimle yarışıyorum.”

dedi.

Golcü futbolcu, “Hedef İstanbul üzeri Avrupa mı, direkt Avrupa mı?” sorusunu ise “Direkt Avrupa” diyerek yanıt vererek, transferiyle ilgili de net bir açıklama yaptı.

Adana Demirspor maçında attığı aşırtma golle tüm dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Ali,

‘Avrupa maçlarını çok izlerim. Adana Demir maçında yaptığım ‘Dip vuruşu’ Lionel Messi’nin 700 golünü Youtube’dan çok izledim. O kadar çok dip goller atıyor ki kalecileri çaresiz bırakıyor. Dip gollerini açıp 2 saat oturup izlerim, sıkılmam. Bu vuruşu yapanlar çok farklı düşünebilen oyuncular.“Ben de bunu yapabileceğime inanıyordum. Belki bir seneden beri o vuruşu düşünüyorum. Böyle bir golü atmayı çok istiyordum.'' 

ifadelerini kullandı.