İşte Metin Akyolcular'ın yaptığı açıklama:

"Görevimden ayrılıyorum ama hukuk mücadelem sonuna kadar devam edecek"

...

Son dönemde üst üste saldırılarla karşı karşıyayım.

İlçe başkanı seçilmeden önceki dönemlerle ilgili iki ayrı konuda haber ve iddialara muhatap olmak zorunda bırakıldım.

Son iddialar da aynı çerçevededir. Hakkımdaki kişisel iddialarda bile CHP Osmangazi İlçe Başkanı kimliğimin ısrarla önplana çıkarıldığını, aslında partimizin hedef alınmak istendiğini görmekteyim.

Bu nedenle, atılan iftiralara ilişkin sonuna kadar sürdüreceğim hukuk mücadelem sırasında partimizin adının daha da yıpratılmasının önüne geçmek adına, seçimle geldiğim ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim.

Hukuk mücadelemden de asla vazgeçmeyeceğim.

Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum."

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre Metin Akyolcular saat 23.00'te "pişt" diyerek tacize başladığı genç kıza sonrasında farklı emojiler attı. S. G.'nin, "Neden böyle emojiler atıyorsun, bir şey de abi" demesi üzerine Akyolcular, "Bana abi deme" cevabını verdi.

Buna anlam veremeyen genç kız bu kez "Neden abi demeyeyim ki" diye sorunca Akyolcular, "Senden hoşlanıyorum" karşılığını verdi. Şok olan genç kız terslediği ve konuşmayı sonlandırdığı ilçe başkanının bu davranışını annesine anlattı.

Takvim'de yer alan habere göre kızının taciz edildiğini öğrenen anne, tüm mesajların çıktısını alıp CHP Genel Merkezi'nin yolunu tuttu. Genel başkan yardımcılarıyla görüşen anne-kız "İnceleyeceğiz" denilerek Bursa'ya gönderilirken taciz olayının üstü örtüldü.

M.A.'nın daha önce evli bir kadınla ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştı. Ancak CHP, Akyolcular yerine kadının kocası olan Z.G.'nin partiden üyeliğinin düşürülmesi için harekete geçti.