CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da, Çankaya Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında ''Şunu herkes bilsin ki bu ülkenin en büyük güvencesi CHP'dir. Bütün sorunları inançla kararlılıkla aşacağız. Bu bizim görevimizdir. Demokrasi içinde yerine getireceğiz'' ifadelerini kullandı.

FRANSIZ ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI

Konuşması sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, ''Siz kalkıp Fransız mallarını boykot edin diye bir çağrı yapıyorsanız önce topluma örnek olacak kişiler sizlersiniz. Yaşamıyla da topluma örnek olması gereken devlet yöneticilerinin yoksulluğun bu boyutlarda olduğu bu dönemde 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. İmani ahlaki değil. Hz. Ömer'in bir adalet kavramı var. Binlerce kişi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemesiniz. Bir kişiyi hedef almış değilim. Bir boykot çağrısı yapıyorsanız önce boykotu siz yapacaksınız. Eşimle değil benimle konuş diyor. Ben seninle zaten konuşmaya hazırım.

''BENİMLE GEL HESAPLAŞ''

Dünyaya meydan okuyorsan bir de bana meydan oku. Yüreğin varsa sen seç gazetecileri beraber tartışalım. Erdoğan sinirlerine hakim olan birisi değil. Bir tarafta askıda ekmek var bir tarafta da 50 bin dolarlık çanta taşıma var. Ben bunu eleştirmeyecek miyim? Seninle konuşuyorum cesaretin varsa gel. Benimle konuşacaksan benimle gel hesaplaş.''

KILIÇDAROĞLU, ULUS'TAKİ BİRİNCİ MECLİS'İ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, buradaki konuşması öncesinde ise Cumhuriyet'in ilanının 97'nci yıl dönümü dolayısıyla Ulus'taki Birinci Meclis'i ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 97 yıl önce bu binada alkışlar, gözyaşları ve kucaklaşmaların yaşandığını, Cumhuriyet ilan edildiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet'in ne olduğunu, ne kadar değerli olduğunu onlar bizden çok daha iyi biliyorlardı. Çünkü onlar savaş meydanlarından gelmişlerdi, bedel ödemişlerdi, arkadaşlarını toprağa gömmüşlerdi ve dolayısıyla Cumhuriyet'in ilanı bizim en büyük devrimimizdir" diye konuştu.

İlk Anayasa'da yazıldığı şekliyle "Hakimiyet bilakayıduşart milletindir" ifadesinin aslında Cumhuriyet'in getirdiği güzel bir kavram olduğunu, halkı her şeyin üstünde tutma anlamına geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bu binayı bugün gezdim. İkinci yüzyıla doğru gidiyoruz. İkinci yüzyılda Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak zorundayız. Eğer bu ülkede, 1921 Anayasası'nda yazıldığı gibi hakimiyet bilakayıduşart milletin olacaksa, milletten korkmamak lazım, milletin oyuna başvurmaktan korkmamak lazım. Milletin taleplerini, beklentilerini siyaset kurumunun dinlemesi, bilmesi gerekiyor.

Zor günlerden geçiyoruz. Ama şundan bütün milletimin emin olmasını isterim, bu ülke en zor günlerinde bile bir araya gelerek, barış içinde bütün zorlukları aşmıştır, biz de aşacağız ve Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Bu bina bizim için çok değerli. İçeride Cumhuriyet'i kuranlar bugün aramızda yoklar. Onların her birisine tek tek şükranlarımızı sunuyoruz. Rahmet diliyoruz. Onlar gerçekten de bizi biz yapan değerlerdir. O değerlere sahip çıkmak da bizim görevimiz."