CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, kısa adı ASSAM olan Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi Derneği tarafından 20 Aralık tarihinde İstanbul’da düzenlenen İslam Birliği Kongresi'nde Türkiye'de şeriat devleti kurulması çağrısında bulunulduğunu iddia ederek, kongreye destek veren resmi kuruluşlar arasında da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığını savundu.

Aydın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan şeriat devleti isteyen dernek ve toplantıya destek veren kurum ve kuruluşlar hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorusuna da cevap istedi.

BÜYÜKŞEHİR SOSYAL MEDYA’DAN CEVAP VERDİ

Aydın’ın iddialarının ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kamuoyunun dikkatine başlığı altında yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın 14 Ocak 2020 tarihinde TBMM’de yaptığı konuşmada, belediyemize yönelik ‘ASSAM Derneği tarafından İstanbul’da düzenlenen İslam Birliği Kongresi’ne kurumumuzun para ve sponsorluk desteği sağladığına ilişkin ithamları tamamen gerçek dışıdır. Vatandaşlarımızın bu asılsız bilgilere itibar etmemelerini kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.