Göreve geldiğinden bu yana ilk yurtdışı gezisini Saraybosna’ya yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 26-27 Aralık 2019 tarihlerinde Saraybosna’ya resmî bir ziyarette bulundu.

Liberal eğilimli Naşa Stranka’lı (Bizim Parti - NS) Saraybosna Kantonu Başbakanı Edin Forto ile resmî temaslar sürdürürken, İstanbul’un kardeş şehirlerinden Saraybosna Belediye Başkanı Abdulah Skaka ile görüşmemesi ise Bosna medyasının dikkatini çekti.

İleri Haber’den Özgür Dirim Özkan’ın haberine göre SDA’lı (Stranka Demokratske Akcije – Demokratik Eylem Partisi) belediye başkanının bu tavrı Bosna’da ana akım medya ve sosyal medyada tartışmalara neden oldu. 

SKAKA İDDİALARI REDDETTİ

Skaka ise yaptığı açıklamada Naşa Stranka’nın olayı siyasileştirdiğini, İmamoğlu’nu kabul etmeme gibi bir durumun olmadığını iddia etti fakat İmamoğlu ile görüşmeme nedenine dair bir bilgi vermedi.

İMAMOĞLU İZZETBEGOVİÇ’İN ANIT MEZARINI ZİYARET ETTİ



Saraybosna’daki resmi temasların bir parçası olarak Alija İzzetbegoviç’in Kovaçi Şehitliği’ndeki anıtmezarını ziyaret eden İmamoğlu, mezarlıkta İzzetbegoviç ve Atatürk’ün zor koşullarda ülkelerine ışık tutan önderler olduğunu belirtti.

"KALPTEN KALBE BİR YOL VAR YA, ONU HERKESLE KURAMAZ."

Konuyla ilgili görüşünü sosyal medya hesabından paylaşan Bosnalı gazeteci Emine Şeçeroviç Kaşli, şu ifadeleri kullandı:

"Saraybosna'ya gelen Ekrem İmamoğlu, Kanton Sarajevo hükümetiyle görüşmüş. Ama yanlış kişilerle görüşmüş, malum K. Sarajevo hükümeti zaten gidici, bir kaç günü kaldı.

Ne yapsın, duyumlara göre bazı kapıları "kapalı" bulmuş. Ne de olsa bu şehir herkesi Reisi gibi kucaklamaz."

Kaşli, şöyle devam etti: 

"Saraybosna öyle bir şehirdir, aslında hemen hemen herkesi kucaklar. Ama işte... Hani, kalpten kalbe bir yol var ya, onu herkesle kuramaz."



Kaynak: Superhabertv